Tabloid.az
Dadlı və faydalı piroq - Resept
Tabloid.az bu qış günlərində ağzınızı dadlandıracaq və vitamin ehtiyacınızı ödəyəcək dadlı və faydalı piroqun reseptini təqdim edir:
Xəmir üçün inqrediyentlər:
Yumurta - 3-4 ədəd
Un - 3-4 dolu xörək qaşığı
Şəkər - 1/2 stəkan
Soda - 1/2 çay qaşığı
İçlik üçün:
Birinci variant:
0,5 kq alma
darçın 0,5 çay qaşığı
İkinci variant:
Qaysı qurusu 100 qram
Kişmiş 50 qram
Şirəsi üçün:
Xama - 200 qram
Şəkər - 1 xörək qaşığı
Giləmeyvə - mərsin, qaragilə, quşüzümü, qarağat - 2 ovuc, dondurulmuş da olar
Hazırlanma qaydası:
Yumurta ilə şəkərl tozunu yaxşıca çalın.
Almanı yuyun, özəyini çıxardın, nazik doğrayın. Quru meyvələri yuyun, qaysı qurusunu yarı bölün. İstəsəniz qoz əlavə etmək olar.
Yumurta kütləsinə un əlavə edib yenidən çalın. Sodanı əlavə edin. Soba tavasını yağlayın. İçliyi tavaya tökün, bərabərləşdirin.
Onun üzərindən xəmiri tökün, 180-200 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin. Piroqu tavada 20-25 bişirin, üzəri qızılı rəngə çalanda üzərinə şirəsini tökün.
Şirəsini hazırlamaq üçün xamanı, şəkər tozunu və giləmeyvələri qarışdırın.
Yenidən piroqu sobaya qoyun və 5-7 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
-
Sağlamlıq02:19
Qadınlarda sonsuzluğa və tüklənməyə səbəb olan nadir sindrom
-
Sosial01:45
Keçmiş məcburi köçkünlərin evləri satışa çıxarılır - QİYMƏTLƏR
-
Nəqliyyat01:30
Qazaxın Aşağı Əskipara kəndinə gedən yol açıldı
-
MDB01:15
Rusiya BMT TŞ-nin qətnaməsinə veto qoydu
-
MDB01:00
Şoyqu İvanovu vəzifəsindən uzaqlaşdırdı
-
Qoroskop00:27
Günün qoroskopu: Yaxın ətrafınızdakı şəxslərdən biri...
-
Ekopublika.az24 Aprel 23:57
Azərbaycanda da satılan məşhur şokolad məhsulu ətrafında QALMAQAL
-
İdman24 Aprel 22:04
"Qarabağ" finalda!