Tabloid.az
Bakı dovğası - Resept
Tabloid.az Bakı dovğasının reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
Qoyun əti – 800 qram
Baş soğan – 1 baş
Qatıq – 2 litr
Noxud – 100 qram
Yumurta sarısı– 1 yumurta
Un – 1 xörək qaşığı
Su – 1½litr
Keşniş, kəvəviz, şüyüd, cəfəri, nanə– hərəsindən 1 dəstə
Hazırlanması:
Ət sümükdən ayrılır, 2x2 sm böyüklükdə tikələrə doğranır və xırda-xırda doğranmış soğan ilə hazır olunanadək qızardılır. Sümüklərdən bulyon hazırlanır və soyudulur.
Noxud əvvəlcədən bişirilir. Bir qazanda yumurta un və 2 xörək qaşığı su ilə bircinsli kütlə alınına kimi çalınır. Bunun üstünə qatıq və bişmiş noxud əlavə edilir. Göyərti yuyulur, qurudulur, xırda-xırda doğranır.
Qatıq yaxşı-yaxşı çalınır, ora süzgəcdən keçirilmiş bulyon (əgər sümüklərin üstündə ət varsa, onları da əlavə etmək olar) və qızardılmış ət əlavə edilib qaynara düşənə kimi bulaya-bulaya bişirilir. Qaynara düşəndən sonra göyərti əlavə edib 5-10 dəqiqə də odun üstündə saxlanılır və süfrəyə verilərkən yanında təzə göy soğan, çörək, təzə pendir qoyulur (zövqə görə duzlanır və istiotlanır).
Nuş olsun!
-
Region12:41
Özünün dənizə çıxışı yoxdur, başqalarını şirnikləndirir: İrəvan Ər-Riyadda nə təklif edib?
-
Hadisə12:15
Məktəbin həyətində faciəvi şəkildə ölən 10 yaşlı Fərhanın FOTOSU
-
Nida Xəbər 11:43
Prezidentin yüksək vəzifəyə təyin etdiyi Anar Axundov kimdir? - DOSYE
-
Sosial11:12
Aytən Səfərovanın son vəziyyəti AÇIQLANDI
-
Cənubi Qafqaz10:55
Rusiyanın Gümrüdəki hərbi bazasına hücum oldu - DETALLAR
-
Dünya10:15
Bayden İsrailə bu İsrail şəhərinə hücumu qadağan etdi: Rusiya ələ saldı
-
Nida Xəbər 09:30
Bakıda bu ərazi sökülür - Sakinlər narazıdır
-
Avropa09:00
Putinin sabiq həyat yoldaşı Lyudmilanın hazırkı ərinin villası bu ölkədə müsadirə edildi