Səbzi-qovurma plov - Resept
Bizi izləyin

Tabloid.az

Səbzi-qovurma plov - Resept

Tabloid.az səbzi-qovurma plovun reseptini təqdim edir:

Tabloid.az səbzi-qovurma plovun reseptini təqdim edir:

İnqrediyentlər:

500 qram suda bişmiş xırda doğranmış qoyun və ya mal əti

3 ədəd baş soğan

4-5 dəstə göyərti - kəvər, keşniş, şüyüd, cəfəri, nanə, ispanaq

4-5 ədəd alça turşusu

2 xörək qaşığı əridilmiş kərə yağı

limon turşusu – 0,3 qram və ya abqora

Duz, istiot

Hazırlanması:

Yumşaq qoyun əti 35-40 qramlıq tikələrə doğranır, duz və istiot vurulub qızardılır. Ətin üzərinə yağda qızardılmış soğan, abqora, iri doğranılmış göyərti əlavə edib bişirilir. Ayrıca bişirilimiş plovun bir hissəsinə zəfəran vurulur. Boşqaba çəkilib yanına səbzi – qovurma qoyulur, üzərinə yağ tökülür.

Nuş olsun!

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm