Tabloid.az
Bişirdikdə daha faydalı olan qidalar
Qida Araşdırma İnstitutunda işləyən ingiltərəli elm adamları çiy qidaların daha faydalı olduqları fikri ilə razılaşmırlar. Onlar bəzi tərəvəzlərin bişirildikdə daha faydalı olduqlarını sübut ediblər. Mütəxəssislərin fikrincə, kök, pomidor, ispanaq və brokkoli kimi tərəvəzləri bişirdikdə onların qida dəyəri artır.
Kök
Məsələn, kökü çiy yemək elə də faydalı hesab edilmir. Çünki onun tərkibindəki beta-karoten ancaq tərəvəz bişirildikdə üzə çıxır. Qaynadılmış kökdəki antioksidant çiy kökdəkindən 3 dəfə çoxdur.
İspanaq və brokkoli
Bişmiş ispanaq və brokkoli də çiy şəkildə sağlamlığımıza yararlı hesab edilmir. Bişmiş ispanaq və brokkolidə 30 faiz daha çox karotenoit maddəsi var.
Pomidor
Qaynadılmış və ya sobada bişirilmiş pomidor daha faydalıdır. Çünki bişirmə əməliyyatı pomidorun tərkibindəki likopenin üzə çıxmasına səbəb olur. Likopen qan damarları problemləri və xərçəng riskinin azaldılmasında önəmli rol oynayan bir antioksidandır.
Tabloid.az
-
Magazin222:24
İki qızdan biri indi çox məşhurdur - 40 ildən sonra eyni pozada FOTO
-
Magazin121:48
Ağakərimin son vəziyyəti AÇIQLANDI - FOTO
-
Hadisə21:36
Zaqatalada dönərdən zəhərlənənlərin SAYI ARTDI - YENİLƏNDİ
-
Nida Xəbər 20:24
Vəzifədən azad edilən eks-baş nazir DANIŞDI: "Adamı əsəbiləşdirirlər"
-
Sosial19:48
Azərbaycanda faciəvi şəkildə ölən prokurorun FOTOSU
-
Magazin119:24
Aygün Bəylərin ailəsi tiktoker Ləmandan polisə şikayət etdi - FOTO
-
Sosial18:50
Şəhidin yeganə qardaşı vəfat etdi, cinayət işi açıldı - FOTO
-
Art18:40
“Sehirli xalat"ın sehri nədə idi? - VİDEO