Qırmızı.az
Kolbasa və sosis xərçəng riskini artırır
Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı kolbasa və sosislərin bağırsaq xərçəngi riskini artırdığını bəyan edib.
Publika.az xəbər verir ki, təşkilatın açıqlamasına görə qırmızı ətin ömrünü uzatmaq üçün onun hisə verilməsi, qurudulması, duz və ya digər kimyəvi maddələrlə qarışdırılması təhlükəlidir. Bu cür ətdən 50 qram yeməklə bağırsaq xərçənginə tutulma riski 18% artır.
Əsasən, kolbas və sosislərin hazırlanması üçün ətin tərkibinə bu cür maddələrin əlavə edildiyinə diqqət çəkən təşkilat hələ ki, bu iddianın tam təsdiq edilmədiyini bəyan edib.
“Lakin sosis, kolbasa kimi qidalar nə qədər çox qəbul edilərsə, bağırsaq xərçəngi riski bir o qədər artmış olur”-deyə məlumatda qeyd olunur.
Gülxar
-
Magazin127 Aprel 23:50
Xuramandan ŞOK ETİRAF: "Yoxsa onu öldürərdim"
-
Region27 Aprel 23:40
Türkiyədə polis bölməsinə SİLAHLI HÜCUM: polis həmkarlarını güllələdi - VİDEO
-
Sosial27 Aprel 23:30
Şəhid atası möcüzə kimi hadisə danışdı: Yuxuda... - VİDEO
-
Magazin127 Aprel 23:20
Bu da Azərbaycanın "Avroviziya" mahnısına çəkilən klip - VİDEO
-
Region27 Aprel 21:12
Diş həkimindən ŞOK ƏMƏL: implantı pasientin beyninə bağladı, sonra...
-
Sosial27 Aprel 21:00
Yeddi gündən sonra meyiti tapılan İbrahimin FOTOSU
-
ABŞ27 Aprel 20:12
Qız anası olmaq üçün 15 il dalbadal HAMİLƏ QALDI - FOTO
-
Magazin127 Aprel 19:40
Rəqqasə Fatiməni məhkəməyə verdilər