Sağlamlıq
Alimlər yaşlanmağın qarşısını alan qidaları açıqladı
Qırmızı şərab və şokolad tərkibindəki rstavrol adlı təbii kimyəvi maddələr sayəsində saysız-hesabsız üstünlüklərə malikdir.
Publika.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, alimlər restavrolun xüsusi bitkilərdən əldə edilir. Araşdırmalar göstərir ki, restavrolun əsas mənbəyi qırmızı şərab, çiy kako və qara giləmeyvələr hesab olunur.
“BMC Cell Biology” jurnalında dərc edilən araşdırma resveratrolun hüceyrələri cavanlaşdırmaq üçün istifadə oluna biləcəyini sübut edir.Bu maddənin hərəkətindən sonra hüceyrələr təkcə gəncləşməklə qalmır, həm də daha aktiv hala gəlir.
Resveratrol çox mərhələli karsinogenez prosesini müxtəlif mərhələlərdə bloklaşdırır: şişlərin yaranması və inkişafı.
Odur ki, gündə bir neçə dilim tünd şokolad və bir qədəh qırmızı şərabdan özünü məhrum etməyə dəyməz. Resveratrolun bütün müsbət təsirlərini hiss edəcəksiniz!
-
Magazin119:15
Talıb Talenin toyu olacaq: özündən 15 yaş kiçik xanımla... - VİDEO
-
Nida Xəbər 18:55
Ermənistanla sərhəddə işlərin 35 faizi yerinə yetirildi
-
Magazin118:00
"Elgiz və Zaur verilişinə getmək üçün mənə pul verir"
-
Nida Xəbər 17:25
İlham Əliyev Almaniyada mühüm tədbirdə çıxış etdi - Yeniləndi
-
Rəsmi xronika16:53
İlham Əliyevin Almaniya XİN rəhbəri ilə görüşü keçirildi
-
Nida Xəbər 16:06
İrəvandan Tehrana tərs şillə: Yeni qaz kəməri çəkilməyəcək
-
Rəsmi xronika15:18
Azərbaycanla Ermənistan arasında... - İlham Əliyev
-
Sağlamlıq14:56
Bu qan qrupuna aid olan insanlarda insult riski YÜKSƏKDİR