Düyü və yulaf unu niyə buğdadan daha faydalıdır?
Bizi izləyin

Sağlamlıq

Düyü və yulaf unu niyə buğdadan daha faydalıdır?

Düyü unu tortlar, peçenyelər, kekslər, pudinqlər kimi müxtəlif reseptlərdə buğda ununun əvəzi kimi istifadə edilə bilər. Çölyak xəstəliyi olan və ya qlütenə həssas olan insanlar üçün xüsusilə vacib olan bir məhsuldur. Düyü unu da aşağı glisemik indeksə malikdir, yəni qanda şəkəri səviyyələrində qəfil dəyişikliklərə səbəb olmur və qlükoza səviyyələrini izləyən insanlar üçün faydalı ola bilər.

Publika.az xəbər verir ki, bu sözləri məşhur qidalanma mütəxəssisi Dmitri Duran "Ura.ru"ya müsahibəsində deyib.

Diyetoloq qeyd edib ki, buğda ununa başqa bir alternativ yulaf unudur, qabığı soyulmuş və işlənmiş yulaflardan hazırlanır və sonra toz halına gətirilir.

"O, qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salmağa, ürək-damar funksiyasını yaxşılaşdırmağa və ürək-damar xəstəliklərinin inkişafının qarşısını almağa kömək edən həll olunan liflə zəngindir. Bundan əlavə, yulaf sıyığı sinir sistemini, sümükləri və əzələləri, həzmi yaxşılaşdırır, sağlam vəziyyətə gətirir. Həmçinin ümumi sağlamlıq üçün vacib olan B-kompleksi, dəmir, maqnezium və digər mineralları ehtiva edir.

Yulaf həzmi yaxşılaşdırmağa və qəbizliyin qarşısını almağa kömək edən həll olunan lif və qan xolesterol səviyyəsini azaltmağa kömək edən və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edən beta-qlükan ehtiva edir. Bundan əlavə, yulafın aşağı glisemik indeksi də var, bu o deməkdir ki, o, yavaş-yavaş qana sorulur və qanda şəkərin kəskin sıçrayışlarına səbəb olmur”, - ekspert yekunda bildirib.

Aytən Məftun

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm