Tabloid.az
Əriştə - Resept
Tabloid.az bu soyuq qış günlərində bədəninizi isidəcək əriştənin reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
1 stəkan bişmiş lobya
2 ədəd baş soğan
2 xörək qaşığı əridilmiş kərə yağı
1 ədəd yumurta
1 xörək qaşığı qurudulmuş nanə
duz, istiot zövqə görə
Xəmir üçün:
1 stəkan un
1 yumurta
1/4 çay qaşığı duz
su aparanadək (ilıq su)
yuxanı yaymağa əlavə 2-3 x.q un
Hazırlanması:
Una yumurta, duz və su əlavə edib normal xəmir yoğururuq. Bir
kündə olur. Kündəni un töküb nazik yuxa yayırıq. Yuxanı unlayırıq.
Oxlova bükürük. Oxlovu içindən çıxardırıq. Bıçaq vasitəsi ilə nazik
lentvari kəsirik.
Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayırıq. Soğana yağ
və duz əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qovururuq. Qovrulmuş
soğanın üstünə təqribi olaraq 3 litr su ya da bulyon əlavə edirik.
Dənə alça turşularını da yuyub yeməyə əlavə edib duzunu
tökürük.
Yemək qaynamağa başlayandan 5 dəqiqə sonra lobyanı tökürük. Sonra
kəsdiyimiz xəmiri yeməyə tökə-tökə qarışdırırıq.
10-15 dəqiqə qaynadıqdan sonra 1 ədəd yumurtanı çalıb tökürük.
Yumurtanı tökəndə yeməyi ara vermədən qarışdırın ki, yumurta
topaclanmasın incə nazik olsun. Sonra nanə qurusunu əlavə
edirik.Yeməyin duzuna baxıb lazım olsa, duzunu əlavə edib istiotunu
tökürük.
Nuş olsun!
-
Magazin121:24
"Bəxtim kişi tərəfdən gətirməyib"
-
Art21:00
“Ermənilər bunu eşidib həyasızlıq saldılar” - VİDEO
-
Region20:36
Təbrizdə GÜCLÜ PARTLAYIŞ - Ölənlər var
-
Ekologiya18:24
DYP küləkli hava ilə əlaqədar XƏBƏRDARLIQ
-
Sosial17:57
Əhaliyə xəbərdarlıq: dekabrın 8-də...
-
Hadisə17:20
Tovuzda sexdə partlayış: Xəsarət alanlar var - Video/Yeniləndi
-
Sağlamlıq16:45
Qəhvə ömrü uzadırmış: gündə neçə fincan içmək lazımdır?
-
Magazin116:40
Ayandan yeni FOTOLAR