• USD 1,7339 +0,12% EUR 1,8516 +0,84%
    • GBP 2,1859 +0,79% RUB 0,0272 +0,74%

Mətbəx sirləri: "Çiyələk" salatı

  • Maraqlı
  • 12 İyul 2014 07:18
  • 531 Baxış
Mətbəx sirləri: "Çiyələk" salatı

Publika.az "Çiyələk" salatının hazırlanma qaydasını təqdim edir:

Tərkibi:

250-300 q toyuq filesi
200 q şampinyon
300 q pomidor
1 soğan
150 q bərk pendir
1 xiyar
2-3 x.q. bitki yağı
5 x.q. mayonez
duz

Göbələyi yuyub doğrayın. Bitki yağında qovurun.

Toyuq filesini bişirib soyudun, xırda doğrayın.

Soğanı xırda doğrayın.

Qaba əti çiyələk formasında, üstündən soğanı döşəyin (güclü soğan dadını xoşlamırsınızsa, əvvəlcə üzərindən qaynar su axıdın, sonra isə 1 x.q. sirkədə 10 dəqiqə marinə edib süzün).

Mayonez çəkin. Duz səpin. Sürtgəcin xırda gözündən keçirdiyiniz pendiri səpin. Üzərinə göbələyi döşəyin.

Mayonez çəkin. Pomidoru xırda kubik doğrayın, döşəyin. Xiyardan çiyələyin "yarpaqları" və "toxumlarını" düzəldin.

Nuş olsun!

Milli.Az

Xəbər lenti

DAHA ÇOX XƏBƏR