Bilgi.az
Mətbəx sirləri: giləmeyvəli piroq
Publika.az giləmeyvəli mannı piroqunun hazırlanma
qaydasını təqdim edir.
Tərkibi:
1 st. (250 q) mannı yarması
1 st. şəkər tozu
1 st. su
0,5 st. qoxusuz bitki yağı
0,5 st. un
1 çimdik duz
0,5 ç.q. soda (9%-li sirkə ilə söndürün)
1 alma
0,5 st. giləmeyvə
Şəkər tozu və mannını qarışdırın, üzərinə su töküb qarışığın 30
dəqiqə müddətində şişməsini gözləyin. Sonra yağ, duz, sirkədə
söndürülmüş soda, tədricən un əlavə edib xama qatılığında xəmir
yoğurun.
Almanın qabığını soyun, xırda kubik doğrayın, xəmirə əlavə edib
qarışdırın.
Bitki yağı ilə yağlanıb un səpilmiş formaya xəmirin yarısını tökün.
Üzərinə giləmeyvəni düzün. Giləmeyvənin üzərinə xəmirin qalanını
töküb hamarlayın.
170 dərəcə qızdırılmış sobada 30-40 dəqiqə bişirin. Hazır olub-olmadığını kibrit çöpü ilə yoxlayın.
-
Sosial11:35
Bakıda yanan TIR-da yatan sürücü son anda XİLAS EDİLDİ - VİDEO
-
Cənubi Qafqaz09:50
Paşinyan 1000-dən çox xüsusi təyinatlını sərhədimizə göndərdi - Nə baş verir?
-
Hadisə09:35
Tanınmış aşığın gəlini evdən qaçdı - VİDEO
-
Nida Xəbər 09:30
Ermənistan polisi Azərbaycanla sərhəddə xüsusi əməliyyat keçirir - Saxlanılanlar var
-
Hadisə09:18
Əri tərəfindən başı kəsilən Sevincin toy görüntüləri - VİDEO
-
Magazin208:45
18 il sonra Şeron Stoundan “Kurtlar Vadisi” ETİRAFI - VİDEO
-
Ekologiya08:30
Bakıda küləkli hava nə vaxtadək davam edəcək?
-
Nəqliyyat08:25
Bu yolda avtomobillərin hərəkətinə məhdudiyyət qoyuldu