Qızı olmasını istəyənlər bunu, oğul arzulayanlar isə bu qidaları yesinlər - SİYAHI
Bizi izləyin

Maraq dünyası

Qızı olmasını istəyənlər bunu, oğul arzulayanlar isə bu qidaları yesinlər - SİYAHI

Sağlam qidalanma körpənin cinsiyyətində mühüm rol oynayır. Hamiləlikdən ən az 3 ay əvvəl başlayan pəhriz ilə qız və ya oğlan uşaq sahibi olmaq 80% mümkündür.

Ginekologiya və doğuş üzrə mütəxəssis, professor Qazi Yıldırım bu çərçivədə körpə istəyən cütlüklərə mühüm məsləhətlər verib.

Publika.az həmin qidaları təqdim edir:

Oğlan istiyənlər üçün qidalanma

Şirin: Meyvə və tərəvəz önəmlidir. Südlü desertlərə üstünlük verilə bilər.

Duz: Sağlamlıq riski yoxdursa, bütün qidalar mümkün qədər duzlu istehlak edilməlidir.

İçkilər: Çay, qəhvə, təbii şirə.

Süd və pendir: Kərə yağı və südsüz kremlər istehlak edilə bilər.

Ət: İstədiyiniz qədər qırmızı ət və toyuq istehlak edilə bilər.

Balıq: Xüsusilə duzlu və qurudulmuş balıq istehlak etmək tövsiyə olunur. Konservləşdirilmiş sardina, qızılbalıq, ton balığı və skumbriya məsləhətlidir.

Yumurta: Həftədə bir və ya iki dəfə digər qidalarla birlikdə istifadə edilə bilər.

Taxıllar: Düyü, un və irmikdən (manna yarması) istifadə etməyə icazə verilir. Normal çörək, südsüz peçenye, duzlu qəlyanaltı biskvitlər (pendirsiz) istehlak edilə bilər.

Tərəvəz: Kələm, lobya, noxud, mərci və qarğıdalını istədiyiniz qədər yeyə bilərsiniz.

Meyvələr: Bütün meyvələr istehlak edilə bilər. Qurudulmuş meyvələr arasında gavalı, üzüm, xurma, əncir, şabalıd və ərik tövsiyə olunur.

Ədviyyatlar: Sarımsaq, razyana, keşniş, cirə, karri, dəfnə, ətirli bibər, zəncəfil, muskat qozu, qırmızı bibər, mixək və nanə.

Qız istiyənlər üçün qidalanma

Meyvələr: Təzə və ya kompot şəklində istehlak edilə bilər. Daha çox turş meyvələrə üstünlük verilməlidir.

İçkilər: Gündə ən az 1 litr süd istehlak etmək tövsiyə olunur.

Ət: Gündə maksimum 130 qram istehlak ediməlidir. Mal, dana, quş, quzu, qoyun əti arzuolunandır.

Balıq: Gündə maksimum 130 qram yeyilə bilər. Təzə və ya dondurulmuş balıq qaynadılmış, duzsuz istehlak edilməlidir.

Yumurta: İstifadəsi limitsizdir, lakin duz və pendir yemək olmaz

Südlü qidalar: Duzsuz yağ və qatıq istehlak edilə bilər. Ancaq bütün pendirlər və dondurmalar qadağandır.

Çörək: Duzsuz çörək yeyilməlidir. Evdə çörək hazırlanırsa, maya istifadə olunmamalıdır.

Taxıllar: Düyü, makaron, irmik, un və qarğıdalı nişastasına icazə verilir. Qurudulmuş lobya, mərci və noxud istehlak etməyin.

Tərəvəz: Kartof gündə maksimum 150 qram, həftədə maksimum 3 dəfə yemək olar. Yerkökü, yaşıl lobya, çuğundur, soğan, xiyar, turp və bibər (hər 15 gündən bir) istehlak edilməlidir.

Çərəzlər: Qoz, fındıq, badam və fıstıq duzsuz istehlak edilə bilər.

Duz: Bütün qidaları duzsuz qəbul etməyi məsləhət görürük.

Aysel Şahmar

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm