Sağlamlıq
Oruc tutanların DİQQƏTİNƏ: Bu qidalardan UZAQ DURUN
Oruc tutan şəxslər imsak və iftar zamanı yediyi qidalara çox ciddi riayət etməli, orqanizmi həddindən artıq yükləməməlidirlər.
Publika.az-ın məlumatına görə, Ramazan ayında oruc tutan insanlar qidalanmaya xüsusi diqqət göstərməlidirlər. Çünki düzgün olmayan qidalanma həzm problemlərinin yaranmasına yola açır. İmsak və iftarda düzgün qidalanmaq istəyən şəxslər aşağıdakı şərtlərə əməl etməlidir.
İmsak menyusu
İmsakda yağlı yeyilən yağlı qidalar gün ərzində susuzluğu artırır, dayanıqlılıq müddətini də qısaldır. Mütəxəssislər imsakda bol maye qəbul etməyi, su, pendir, kərə yağı, tərəvəz, suda bişmiş ət, balıq, yumurta, çörək, lavaş, xurma və banan yeməyi məsləhət bilir. Səhərlər duzlu pendir yemək olmaz. Daha çox şit pendirlərə üstünlük vermək lazımdır. Qaymaq və digər ağartı məhsullarından, həmçinin buğda və qara çörəklərdən istifadə edilməsi məqsədəuyğundur.
İftar menyusu
Süfrədə toyuq, balıq və ya qırmızı ətdən biri mütləq olmalıdır. İftarda az qida qəbul olunmalıdır. Soyutma və buğlama yeməkləri daha məqsədəuyğundur. İçmək üçün adi su, şəkərsiz meyvə kompotları və ayrana üstünlük verilməlidir. Şirniyyat və meyvələr iftarda yeməkdən 1 saat sonra qəbul edilə bilər. Yatmazdan öncə 1 stəkan qatıq içmək lazımdır ki, həzm prosesinə müsbət təsir etsin.
-
Sosial03:13
Özünü qadına görə güllələdiyi deyilən Nəsib Quliyevin övladları və xanımı yasda İŞTİRAK ETMƏDİLƏR
-
Dünya02:12
Qadınlar SİLAHA SARILDILAR: əxlaqsızlığı təşviq edən festival LƏĞV EDİLDİ
-
Magazin100:45
Könül Kərimova estetik əməliyyat etdirdi - FOTO
-
Qoroskop00:15
Günün ULDUZ FALI: qarşıdurmalar ola bilər
-
Sosial25 Aprel 23:48
Bakıda ayıq sürücü müştərinin "Land Rover”indən oğurluq etdi
-
Səhiyyə25 Aprel 23:12
Onkoloqdan XƏBƏRDARLIQ: bu xəstəliklər xərçəngə çevrilə bilər
-
Magazin125 Aprel 22:48
Müşfiq Musanın məşhur mahnısını oxudu - VİDEO
-
Magazin125 Aprel 22:00
Firuzə İbadova həmin xəbəri TƏKZİB ETDİ: "Onun ruhu şad olsun deyə..."