Sağlamlıq
Onkoloqdan həyəcan təbili: Bu qidalar xərçəngə səbəb olur
Kababın həddindən artıq istehlakı sağlamlığa zərər vura bilər.
Publika.az “Brief 24”ə istinadən xəbər verir ki, bu barədə onkoloq Marina Şorina xəbərdarlıq edib.
Həkimin fikrincə, qızardılmış ət maddələr mübadiləsini pisləşdirə bilər, lakin əsas təhlükə hazırlanma üsulundadır. Belə ki, ət odda qızardıldığında xərçəngə səbəb ola biləcək kanserogenlər ayrılır.
“Əgər insan davamlı olaraq bu cür məhsullardan istifadə edirsə, qrildə, manqalda davamlı olaraq nəsə bişirirsə, o zaman bədənin öhdəsindən gəlməyə vaxtı olmur və xərçəng yarana bilər" deyən onkoloqun sözlərinə görə, kanserogenlər DNT-nin strukturunu dəyişir və bu, onların mutasiyaya uğrayaraq, bədxassəli şişə çevrilə bilən nəzarətsiz bölünmə prosesinə gətirib çıxarır.
-
Avto11:35
Sabahdan Azərbaycanda bu avtomobillərin fəaliyyəti qadağan edilir
-
Qoroskop10:50
Güclü intuisiyaya malik 3 bürc: Onlar gələcəyi görürlər
-
Kriminal10:20
Əməliyyat keçirildi: saxlanılan var - FO/TO
-
Sosial09:24
Yeni qadağa hazırda nişanlı olan qohum cütlüklərə də şamil edilir? - VİDEO
-
Maraq dünyası09:00
Bu qadının görüntüləri heyrətə gətirdi - VİDEO
-
Region08:24
Türkiyənin 3 vilayətini meşə yanğını BÜRÜDÜ - 5 helikopter səfərbər edilib
-
Magazin206:16
ŞOK İDDİA: Ben Afflek və Cenifer Lopez ayrılıblar?
-
MDB04:44
Yandırılmış "Crocus City Hall"la bağlı YENİ XƏBƏR