Sağlamlıq
Qida dadlandırıcıları sağlamlığa ciddi ziyan vurur: Bu cür ağır xəstəliklər yaradır
Alimlər tərəfindən aparılan araşdırmalar "Ksilitol" adlı aşağı kalorili süni dadlandırıcının infarkt, ürək çatışmazlığı, beyində laxtalanma və insult kimi kritik sağlamlıq problemlərinə səbəb ola biləcəyini ortaya çıxarıb.
Publika.az xəbər verir ki, Ankara Koru Xəstəxanası Ürək Mərkəzinin qurucusu, professor Sinan Altan Kocaman bu dadlandırıcıların qanda laxtalanma sürətini 50 faiz artırdığını bildirib.
O, ksilitolun hazırda demək olar ki, bütün qida sənayesi tərəfindən istifadə edildiyini qeyd edib:
"Onları qida kimi qəbul etdikdə bədəndə normal olandan min dəfə çox qanda dolaşır. Həmçinin qanda dolaşan miqdarın trombositləri aktiv edib-etmədiyi yoxlanılıb. Bir desert yediyiniz zaman bu qida dadlandırıcılarını ehtiva edən qanınız normal səviyyənin min qatına çatır və trombositlərin aktivləşmə səviyyələri onları gündə bir dəfədən çox istehlak edənlərlə bir dəfə istehlak edənlər arasında fərqlidir. 3-4 dəfə istehlak etdikdə qanda çoxalır və həmin an qan laxtalanma riskini artırır”.
Roza Şəfiyeva
-
Hadisə01:41
Bakıda güclü yanğın başladı: partlayış səsləri eşidilir - FOTO/VİDEO
-
Hadisə01:11
Sumqayıt səmasında nə baş verir? - VİDEO
-
Qoroskop00:15
Günün ULDUZ FALI: həmin məlumatı eşidəcəksiniz
-
Magazin119 Sentyabr 23:00
QALMAQAL BÖYÜYÜR: "Sən özün tutub sürünürsən" - VİDEO
-
Rəsmi xronika19 Sentyabr 21:10
Bu da “Aghdam City Hotel” - FOTO/YENİLƏNDİ
-
Magazin119 Sentyabr 20:48
Dilarə bu məşhur şəxsin nəslindən imiş... - VİDEO
-
MDB19 Sentyabr 20:36
Moskvadan Paşinyana SƏRT MESAJ: "Sağlam düşüncəyə və məntiqə ziddir"
-
Sosial19 Sentyabr 20:10
Ağdamda tikilən evlərin FOTOLARI