Sağlamlıq
Bu qidalar qocalmanı sürətləndirir
Qablaşdırılmış qidalardakı rafinə olunmuş şəkər hüceyrələrin zədələnməsinə və bioloji qocalmaya səbəb olur.
Publika.az xəbər verir ki, bu gün istehlak edilən bəzi qidalar səbəbindən vaxtından əvvəl qocalma çağımızın xəstəliyinə çevrilib.
Kaliforniya Universiteti tərəfindən aparılan araşdırmalara görə, istehlak etdiyimiz qidaların tərkibində olan rafinə edilmiş şəkər hüceyrələri zədələyir və xroniki iltihaba səbəb olur.
Xroniki iltihab, piylənmə, diabet, qaraciyər və ürək xəstəlikləri ilə yanaşı, müxtəlif növ xərçəng riskini də artıra bilər.
Son araşdırmalar emal olunmuş qidaların bir amerikalının gündəlik kalori qəbulunun 60 faizini təşkil etdiyini göstərib.
Müəyyən edilib ki, şəkərli içkilər, qablaşdırılmış çörək, meyvəli qatıq, həmçinin kolbasa və salam kimi emal olunmuş ətlər bioloji qocalmanı sürətləndirir.
Roza
-
Nida Xəbər 01:00
Ciorcia Meloni Azərbaycana gəldi
-
Magazin100:30
Manafa itki üz verdi - Yemək yedikləri yerdə qəfil öldü
-
Qoroskop00:00
Günün ULDUZ FALI - Şəxsi münasibətlərdə çətinliklər yarana bilər
-
İdman12 Noyabr 23:36
Ronaldinyo Bakıda belə qarşılandı - FOTO/VİDEO
-
Magazin112 Noyabr 23:00
Azərbaycanda boşananların məclisində oxuyan müğənni kimdir? - VİDEO
-
İdman12 Noyabr 21:27
Ronaldinyodan Bakı ilə bağlı paylaşım - Ona salam göndərdi / VİDEO
-
Sosial12 Noyabr 21:12
Estetik cərrahlardan şikayət edən onlar imiş - FOTO
-
İdman12 Noyabr 20:50
Zidan məşhur klubun təklifini RƏDD ETDİ: onu əvəzləyə bilərdi