Sağlamlıq
Bu qidalar qocalmanı sürətləndirir
Qablaşdırılmış qidalardakı rafinə olunmuş şəkər hüceyrələrin zədələnməsinə və bioloji qocalmaya səbəb olur.
Publika.az xəbər verir ki, bu gün istehlak edilən bəzi qidalar səbəbindən vaxtından əvvəl qocalma çağımızın xəstəliyinə çevrilib.
Kaliforniya Universiteti tərəfindən aparılan araşdırmalara görə, istehlak etdiyimiz qidaların tərkibində olan rafinə edilmiş şəkər hüceyrələri zədələyir və xroniki iltihaba səbəb olur.
Xroniki iltihab, piylənmə, diabet, qaraciyər və ürək xəstəlikləri ilə yanaşı, müxtəlif növ xərçəng riskini də artıra bilər.
Son araşdırmalar emal olunmuş qidaların bir amerikalının gündəlik kalori qəbulunun 60 faizini təşkil etdiyini göstərib.
Müəyyən edilib ki, şəkərli içkilər, qablaşdırılmış çörək, meyvəli qatıq, həmçinin kolbasa və salam kimi emal olunmuş ətlər bioloji qocalmanı sürətləndirir.
Roza
-
Sosial00:30
Məhəmmədəlinin anasından VİDA VİDEOSU
-
Qoroskop00:15
Günün ULDUZ FALI - Elə hadisələr baş verəcək ki...
-
MDB26 Dekabr 21:48
Qazaxıstanda Xəzərə çələnglər buraxıldı - FOTO
-
Hadisə26 Dekabr 21:24
Həlak olanların nəşi Aktaudan Vətənə gətirildi
-
MDB26 Dekabr 20:36
Aİİ sammitində Lukaşenko və Paşinyan arasında CİDDİ MÜBAHİSƏ - VİDEO
-
İdman26 Dekabr 20:24
Bir döyüşə görə 100 milyon qazanıb: 100 dollarlıq saxta saat taxır - VİDEO
-
Sosial26 Dekabr 19:20
Ramiz Tatarov azadlığa çıxdı
-
İdman26 Dekabr 18:12
Təyyarə qəzasında vəfat edən 13 yaşlı Məhəmmədəli futbolçu imiş