Sağlamlıq
Bu yağları çox istehlak etmək olmazmış: elə fəsadlar yaradır ki...
ABŞ-da aparılan yeni araşdırma müəyyən növ yemək yağlarının gənclərdə bağırsaq xərçənginə səbəb olduğunu ortaya çıxarıb.
Publika.az xəbər verir ki, günəbaxan, kanola, qarğıdalı və üzüm toxumu kimi yağların çox miqdarda istehlakı bədəndəki iltihabı daha da ağırlaşdırır.
Bağırsaq xərçəngi olan 80-dən çox xəstənin şişləri təhlil edilib. Tədqiqatçılar xəstələrin şişlərində yüksək miqdarda bioaktiv lipidlərin olduğunu müşahidə ediblər ki, bu da orqanizmin toxum yağlarını parçalayan zaman əmələ gətirdiyi mikroskopik yağ birləşmələridir.
Bu lipidlər xərçəngin böyüməsinə kömək edən iltihabı artırır və bədənin şişlə mübarizə aparmasına mane olur. Buna görə mütəxəssislər sağlamlıq baxımından zeytun və avokado yağı kimi məhsullara üstünlük verilməsi lazım olduğunu bildirirlər. Digər tərəfdən, tədqiqatçılar balıq yağı kimi işlənməmiş sağlam yağlarla iltihabı qarşı yönəlmiş müalicənin vacibliyini də vurğulayırlar.
Aysel Şahmar
-
Avropa11:11
Avropanın təhlükəsizliyi üçün radikal plan təklif edildi: ABŞ əvəzinə Rusiya ilə...
-
Dünya10:36
Belqoroda PUA ilə 37 zərbə endirildi: 9 yaşlı uşaq öldü, xəsarət alanlar var
-
Ekologiya10:24
Dünya sürətlə səhralaşır: belə davam edərsə...
-
Magazin109:00
Geyimi ilə müzakirələrə səbəb oldu - FOTO
-
Sağlamlıq08:48
Həkim çayın faydalı xüsusiyyətlərindən danışdı
-
Dünya08:12
Günəş atom bombaları kimi Yeri fəlakətə uğrada bilər - ŞOK ARAŞDIRMA
-
Sağlamlıq05:45
Öskürəkdən xilas olmaq üçün bunu edin
-
Səhiyyə02:42
Zob xəstəliyindən əziyyət çəkən qadını niyə botoks ediblər? - VİDEO