Sağlamlıq
Təhlükə saçdığı deyilən portağallarla bağlı RƏSMİ AÇIQLAMA
Qida sənayesində, o cümlədən müxtəlif qənnadı məmulatları, qablaşdırılmış sərinləşdirici içkilər və digər qida məhsullarında rəngləndiricilərin istifadəsi dünya təcrübəsində geniş yayılmış bir haldır".
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə Oxu.Az-ın sorğusuna cavab olaraq, Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyindən (AQTA) bildirilib.
"Bəzi media səhifələrində portağal məhsulunun üz qabığının parlaq olması və qırmızımtıl iz buraxması barədə məlumatlar dərc olunub. Bütöv halda olan meyvə və tərəvəzlərin zərərli orqanizmlərdən qorunması və əmtəə görünüşünün yaxşılaşdırılması məqsədilə qanunvericiliklə təsbit olunmuş bir sıra qida əlavələrindən (rəngləndirici) istifadə edilir.
Qida sənayesində, o cümlədən müxtəlif qənnadı məmulatları, qablaşdırılmış sərinləşdirici içkilər və digər qida məhsullarında rəngləndiricilərin istifadəsi dünya təcrübəsində geniş yayılmış bir haldır.
Bu qida əlavələri yalnız istifadə şərtlərinə uyğun tətbiq edildikdə, heç bir zərərə səbəb olmur. FAO və ÜST-ün "Qida əlavələri üzrə ekspert Komitəsi" tərəfindən uzun illər davam edən risk təhlilləri nəticəsində təsdiq olunmuş bu qida əlavələri yalnız müəyyən edilmiş hədd çərçivəsində istifadə oluna bilər.
Ölkəmizdə bu istiqamətdə müvafiq nəzarət və tənzimləmə tədbirləri AQTA tərəfindən davamlı olaraq həyata keçirilir" , - məlumatda bildirilir.
-
Avto04:14Ən təhlükəli dörd mövsüm təkərləri - SİYAHI
-
Avropa03:13Parisdə QƏRİBƏ LOTERYA - Köhnə məzarın altında 50 il...
-
Mistika01:11Yaponlar bu səbəbdən soyuducunun üstünə sikkə qoyurlar
-
Magazin200:30“Türkiyənin Avroviziyaya qatılmaması yanlışdır”
-
Qoroskop00:00Günün ULDUZ FALI - Bu, böyük çevrilişlərin başlanğıcı ola bilər
-
Art2 Noyabr 22:48Amerikalıdır, gədəbəylilər kimi saz çalır - VİDEO
-
Səhiyyə2 Noyabr 22:24Hansı qidalar dişləri daha çox ləkələyir? - Stomatoloq AÇIQLADI
-
İdman2 Noyabr 21:00Ronaldo şübhəli penalti vurdu, ARA QARIŞDI - VİDEO






































