Sağlamlıq
Alimlər kartofla bağlı bu mifi dağıtdılar: Sən demə...

Alimlər müəyyən ediblər ki, qida rasionunda kartofun daimi istehlakı ilə insult və infarkt arasında müəyyən əlaqənin olması barədə geniş yayılmış inanc əslində mifdir.
Publika.az xəbər verir ki, araşdırmalar nəticəsində o da məlum olub ki, qızardılmış kartof sadəcə yüksək kalorili və həddindən artıq duzlu olması səbəbindən hipertoniya riski yarada bilər.
Bu barədə “Nutrients” jurnalı məlumat yayıb. 67.000-dən çox insanın sağlamlıq məlumatlarının təhlili göstərib ki, pəhrizdə müntəzəm kartof istehlakı ilə ürək-damar xəstəlikləri arasında heç bir əlaqə yoxdur.
Paralel olaraq, qida rasionunda bir porsiyadan çox qızardılmış kartof istehlak edənlərin hipertoniya riski 10 faiz artır, lakin bu, artıq qeyd edildiyi kimi, xörəyin xassələri ilə deyil, kartofun tərkibindəki yağ və duz miqdarı ilə əlaqədardır.
Tural

-
Magazin206:16
Nəsrin tərəf müqabili ilə eşq yaşayır? - FOTO
-
Avropa02:12
Bu ölkədə dünyanın ən böyük yeraltı termal gölü tapıldı
-
Qoroskop00:15
Günün ULDUZ FALI - Romantik münasibətlərdə diqqətli olun
-
Sosial11 Fevral 23:36
Vəfat edən şəxsin pensiya kapitalını bu şəxslər ala bilər
-
Magazin211 Fevral 23:12
25 yaşlı parlayan ulduz Merilin Monro rolunda - FOTO
-
İdman11 Fevral 21:48
Kadi qayıdışını qolla qeyd etdi - VİDEO
-
Magazin111 Fevral 21:24
Əməkdar artist bu restorandan qovuldu - FOTO
-
Hadisə11 Fevral 19:49
Sahibsiz dana Bakını bir-birinə vurdu - VİDEO