Sağlamlıq
Yüksək təzyiqdən əziyyət çəkənlər üçün ən faydalı 4 ədviyyat
Yüksək təzyiqdən əziyyət çəkənlər duzdan mümkün olduğu qədər az istifadə etməlidirlər. Belə xəstələr yeməkləri dadlandırmaq üçün ədviyyatlara üstünlük verə bilərlər.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Serhio Torres bildirib.
Onun sözlərinə görə, qara istiot, sarıkök, reyhan və kəklikotu qan təzyiqini artırma riski olmadan yeməyin dadını yaxşılaşdırır.
Həkim xatırladıb ki, həddindən artıq duz istehlakı maye balansını pozur. Duz bədəndə mayenin saxlanmasına və dövran edən qanın həcminin artmasına səbəb olur. Bu da öz növbəsində qan damarlarının divarlarına təzyiqi artırır.
Həkim ürək-damar sisteminin sağlamlığını qorumaq üçün pəhrizə tərəvəz, meyvə, paxlalı bitkilər və yüksək miqdarda Omeqa-3 ehtiva edən məhsullar əlavə etməyi də məsləhət görüb. Məsələn, balıq, çərəzlər və zeytun yağı Omeqa-3 ilə zəngindir.
Mütəxəssis daha çox su içməyin zəruriliyini də xüsusi vurğulayıb.
Ləman
-
Dünya01:407,2 bal gücündə zəlzələ oldu: yaralı sayı artdı - YENİLƏNDİ
-
Qoroskop01:20Günün ulduz falı: Özünüzə güvəniniz artacaq
-
Magazin18 Dekabr 23:35"Həbsdə olanda bu anı xəyal etmişdim" - Rəqsanə ağladı
-
İdman8 Dekabr 22:16İran şokda: DÇ-2026-da millinin oyunu LGBT-yə həsr olunacaq
-
Sosial8 Dekabr 22:04Yeni ildə neçə gün iş olmayacaq?
-
Avropa8 Dekabr 21:13Bu ölkə COVID dövrünə qayıda bilər - Əhaliyə maska xəbərdarlığı
-
Sosial8 Dekabr 20:30Azərbaycanda bu ərazidə sürüşmə aktivləşdi: Ətrafdakı tikililər üçün TƏHLÜKƏ - FOTO
-
İdman8 Dekabr 20:05Vernidub Bakıya gəldi, “Neftçi” ilə anlaşdı - Müqavilənin detalları














.jpg)





.jpg)







.jpg)

.jpg)







