Sağlamlıq
Hər gün qəhvə və çay içmək bu riski azalda bilər
Gündəlik qəhvə və çay istehlakı beynin qorunmasında mühüm rol oynaya bilər.
Publika.az xəbər verir ki, alimlərin son araşdırmasına görə, bu içkiləri müntəzəm qəbul edən insanlarda Parkinson xəstəliyinə tutulma riski 25-30 faiz daha aşağıdır.
Parkinson xəstəliyi beynin hərəkət sisteminə nəzarət edən sinir hüceyrələrinin zədələnməsi nəticəsində yaranır. Tədqiqatçılar bildirir ki, qəhvə və çayın tərkibindəki kofein beyində iltihabı və hüceyrələri zədələyən oksidləşdirici stresi azaldır. Bu isə sinir hüceyrələrinin qorunmasına və xəstəliyin inkişaf ehtimalının azalmasına səbəb olur.
Sinqapur Duke-NUS Tibb Məktəbinin professoru Eng-King Tan qeyd edib ki, qəhvə və çayın bu qoruyucu təsiri müxtəlif ölkə və yaş qruplarında oxşar şəkildə müşahidə edilib.
Mütəxəssislər içkilərin normadan artıq olmadan gündəlik rasionda yer almasının beyin sağlamlığı üçün faydalı ola biləcəyini bildirirlər.
Roza
-
Cənubi Qafqaz19:48Gürcüstan DİN-dən İLK AÇIQLAMA - Bir neçə dəqiqə sonra...
-
Avropa19:12Ancelina 112 yaşında vəfat etdi
-
Rəsmi xronika17:57İlham Əliyev Türkiyə Prezidentinə zəng etdi
-
Nida Xəbər 17:27Azərbaycan XİN Türkiyəyə başsağlığı verdi
-
Hadisə16:27Türkiyə hərbi təyyarəsi Gürcüstanda qəzaya uğradı - VİDEO
-
Hadisə15:01Sərxoş qadın avtomobildə yatdı, sürücü isə... - Bakıda qeyri-adi olay
-
Dünya13:05Qəddafinin oğlu azadlığa buraxıldı - Bu şərtlə
-
Sosial12:35Sabah 21 dərəcə isti olacaq - PROQNOZ
























.jpg)












.jpg)
