İnsanın ölümünü tezləşdirən 10 QİDA - Hamımız İSTİFADƏ EDİRİK
Bizi izləyin

Sosial

İnsanın ölümünü tezləşdirən 10 QİDA - Hamımız İSTİFADƏ EDİRİK

Gündəlik həyatda qəbul etdiyimiz qidaların bir çoxu sağlamlığımız üçün zərərli hesab edilir. Allergiyadan, yuxu pozğunluğu, müxtəlif mikroblar, hətta infarkta səbəb ola bilər.

Publika.az ABŞ-da aparılan bir araşdırmaya görə, insan sağlamlığı üçün zərərli olan 10 qidanı təqdim edir:

Fıstıq

Ümumi əhalinin 1 faizinin fıstığa qarşı allergiyası var. Ölümlə nəticələnən allergiyaların böyük əksəriyyətinə də səbəb fıstıqdır.

Qəhvə

İçki kimi istifadə edilən qəhvə infarkta səbəb olmaqla yanaşı yuxu pozğunluğu və dişlərdə saralmaya səbəb olur.

Dondurulmuş qidalar

Bu cür qidalarda dondurulma zamanı bəzi mikrobların inkişafına zəmin yaradır. Bu da mədə və bağırsaq xəstəliklərinə səbəb olur.

Çiy yumurta

Bir çoxları çiy yumurtanın faydalı olduğunu deyir. Lakin onun içərisində zərərli salmonella mikrobu olması xəstəliyə yol aça bilər.

Ton balığı

Dünyada ən çox istehlak edilən balıqlardan biri olsa da, çox yeyiləndə sinir sisteminə zərər verir, ürək xəstəlikləri riskini artırır.

Xəmir işi

Bu qidalar bədənin xolesterol balansını pozur.

Hazır suplar

Toz halına salınan, içində çox qida əlavələri olan bu suplar xərçəngə səbəb olur.

Yaşıl bitkilər

Bu qidalar bir çox xəstəliklərə qarşı bədənin immunitetini yaratmaqda, xəstəliklərlə mübarizədə əvəzsiz vasitələrdir. Lakin ispanaq, kahı, kələm kimi bitkilər yaxşı yuyulmayanda bağırsaq infeksiyasına səbəb ola bilir.

Paytaxt salatı

İçərisindəki mayonez turşusu səbəbindən qida mənşəli xəstəliklər yaradır.

Ackee meyvəsi

Qərbi Afrika və Yamaykada yetişən bu meyvə kəsiləndən sonra qabığının qırmzı rəngə çevrilməsini gözləmədən yeyilsə koma və ya ölümə səbəb ola bilər.

Gülxar

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm