Tabloid.az
Toyuğu niyə yumadan bişirmək lazımdır?
İngiltərəli sağlamlıq və düzgün qidalanma üzrə mütəxəssislər çiy toyuğu bişirmədən öncə yumağın qida zəhərlənməsinə səbəb olduğunu açıqlayıblar.
İngiltərə Qida Standartları Agentliyi (FSA) 4 min 500 ingilis vətəndaşının iştirakı ilə maraqlı sorğu keçirib. Sorğunun nəticəsinə görə, insanların 44 faizi toyuğu bişirmədən öncə yuyur.
FSA iddia edir ki, toyuğun yuyulması nəticəsində ətrafa bakteriyalar yayılır. Belə ki, ətrafa sıçrayan çirkli su mətbəxdə kampilobakter bakteriyasının çoxalmasına şərait yaradır. Təkcə İngiltərədə hər il təxminən 280 min nəfərin kampilobakter infeksiyasına yaxalandığını bildirən mütəxəsislər dünyada isə bu infeksiyaya yaxalananların sayının milyonu keçdiyini vurğulayırlar. Bu infeksiya qida zəhərlənməsinə səbəb olur və hətta ölümlə nəticələnə bilir.
Toyuğu bişirərkən bütün mikrobların öldüyünü bildirən mütəxəssislər onu çiy halda yumamağı məsləhət bilirlər.
Tabloid.az
-
Magazin202:00
Məşhur reper öpüşmə səhnəsinə görə sevgilisini tərk etdi
-
Qoroskop00:35
Günün qoroskopu: bir sıra mətləblər əyan olacaq
-
Nida Xəbər 1 May 23:50
Paşinyan: Mümkün qədər tez...
-
Hadisə1 May 23:26
Qızı evdən qaçan ata efirdə göz yaşı tökdü - VİDEO
-
İqtisadi gündəm1 May 22:50
Dolların qiyməti ilə bağlı QƏRAR
-
Region1 May 22:42
Türkiyə ordusu şəhid verdi
-
İKT1 May 20:50
Telekanallarla bağlı statistika AÇIQLANDI - Ən çox bu verilişlər...
-
Region1 May 20:40
"Xarici agentlər haqqında" qanun layihəsi ikinci oxunuşda qəbul edildi