Tabloid.az
Ali-müsəmba plovu - Resept
Tabloid.az ali-müsəmba plovunun reseptini təqdim edir:
Bir porsiya üçün inqrediyentlər:
Qoyun əti (kürək hissəsi və ya döş əti), – 150 qram
Ət bulyonu – 50 qram
Baş soğan – 1 baş
Ərimiş yağ – 10 qram
Ərik – 40 qram
Təzə alça – 20 qram
Mixək – 0,05 qram
Zəfəran – 0,1 qram
Darçın – 0,2 qram
Düyü – 100 qram
Əridilmiş yağ – 30 qr.
Hazırlanması:
Qoyun ətinin yumşaq hissəsi hər paya iki tikə olmaqla doğrayın və qızardın. Buna qızardılmış soğan, əvvəlcədən 4-5 saat isladılmış ərik, təzə alça, mixək, zəfəranın, darçının bir hissəsi, bulyon əlavə edilir və hazır olana qədər bişirilir.
Hazırlanmış düyü isti duzlu suda alaçiy bişirilir və aşsüzəndən süzülür. Qazanın dibinə yağz alaçiy bişmiş düyü, zəfəran tökülür və kip bağlanmış qapağın altında dəmlənilir.
Süfrəyə verilərkən əvvəlcə ağ düyü, üstündən zəfəranlı düyü və yağ tökülür, yanında meyvə və tərəvəzlə qızardılmış qoyun əti qoyulur. Üstündən qoyun ətinin şirəsi tökülür və darçın səpilir.
-
Cənubi Qafqaz09:50
Paşinyan 1000-dən çox xüsusi təyinatlını sərhədimizə göndərdi - Nə baş verir?
-
Hadisə09:35
Tanınmış aşığın gəlini evdən qaçdı - VİDEO
-
Nida Xəbər 09:30
Ermənistan polisi Azərbaycanla sərhəddə xüsusi əməliyyat keçirir - Saxlanılanlar var
-
Hadisə09:18
Əri tərəfindən başı kəsilən Sevincin toy görüntüləri - VİDEO
-
Magazin208:45
18 il sonra Şeron Stoundan “Kurtlar Vadisi” ETİRAFI - VİDEO
-
Ekologiya08:30
Bakıda küləkli hava nə vaxtadək davam edəcək?
-
Nəqliyyat08:25
Bu yolda avtomobillərin hərəkətinə məhdudiyyət qoyuldu
-
İdman08:20
Reşford yenə gecə klubunda: Bu dəfə kolumbiyalı gözəllə – FOTO