Mətbəx
Kartofda jülyen - Resept
Publika.az-ın mətbəx bölməsi ləziz xörəyin reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
Kartof
Göbələk
Qaymaq və ya xama
Pendir
Duz, istiot zövqə görə
Hazırlanması:
Kartofları yuyun. Qabıqlarını soymayın. İkiyə bölün. Çay qaşığı ilə içərisini təxminən 5-7 mm. qalınlığında oyun. Kartofu soyuducuya qoyun ki, qaralmasın.
Bu arada jülyeni ən geniş yayılan üsullardan biri ilə hazırlayın. Tavaya 50-70 qram kərə yağı tökün, göbələkləri qovurun. Göbələyin suyu çəkiləndən xırda doğranılmış soğan əlavə edin. 5-6 dəqiqədən sonra qatılaşması üçün yarım xörək qaşığı un əlavə edin. Duzlayın. 3-4 dəqiqə qarışdırın ki, jülyen qatılaşsın.
Kartofları soyuducudan çıxardın, duz, istiot vurun, üzərinə kiçik bir parça kərə yağı qoyun. Soyumuş göbələkli qarışığı onun içinə yığın və üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin. Sobada 180-200 dərəcədə bişirin.
Nuş olsun!
-
Avropa05:15
Ukrayna səmasında QƏRİBƏ PARILTI: ölkənin hər yerində... - FOTO/VİDEO
-
Magazin204:14
Karla Bruni şübhəli şəxs qismində dindirildi
-
Magazin203:13
Məşhur aktisa bəbir naxışlı bikini ilə elə pozalar verdi ki... - VİDEO
-
MDB01:41
Qızılın ixrac rüsumu LƏĞV EDİLDİ - Bu ölkədə
-
Səhiyyə00:30
Xərçəng və ürək xəstəliklərindən qoruyan mutasiya KƏŞF EDİLDİ
-
Qoroskop00:05
Günün ULDUZ FALI: gününüz boz və maraqsız olacaq.
-
Səhiyyə2 May 21:48
Altı körpənin yanaraq ölməsində təqsirləndirilən xanıma yenidən VƏZİFƏ VERİLİR? - FOTO
-
Magazin22 May 21:00
Britni Spirs nəhayət ərindən BOŞANDI