"Ətli qarmon" - Resept
Bizi izləyin

Mətbəx

"Ətli qarmon" - Resept

Publika.az-ın mətbəx bölməsi həm görünüşü, həm də dadı ilə qəlbinizi ovsunlayacaq "Ətli qarmon"un reseptini təqdim edir:

İnqrediyentlər:

yumşaq mal və ya donuz əti 1 kq.

2 ədəd pomidor

bərk pendir 200 qram

3 diş sarımsaq

Marinad üçün:

Limon şirəsi -1 xörək qaşığı

Soya sousu - 2-3 xörək qaşığı

Xardal - 1 xörək qaşığı

Zeytun və yaxud bitki yağı 2 xörək qaşığı

Hazırlanması:

Bu xörəyi hazırlamaq üçün yumşaq, düzbucaqlı, sıx ət parçası lazımdır. Ətdə köndələn kəsiklər açın. Ancaq sona qədər kəsməyin.

Marinə üçün lazım olan ərzaqları qarışdırın və ətə yaxşıca çəkib. Əti 10-12 saat marinə edin.

Pendiri və sarımsağı xırda-xırda, pomidoru həlqə formasında doğrayın. Ətin kəsiklərinə pendir, pomidor və sarımsaq qoyun. Ağız dadınıza uyğundursa, göbələk də əlavə edə bilərsiniz. 180-200 dərəcədə 50-60 dəqiqə bişirin. Hazır xörəyi göyərti ilə bəzəyin.

Nuş olsun!

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm