Mətbəx
"Ətli qarmon" - Resept
Publika.az-ın mətbəx bölməsi həm görünüşü, həm də dadı ilə qəlbinizi ovsunlayacaq "Ətli qarmon"un reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
yumşaq mal və ya donuz əti 1 kq.
2 ədəd pomidor
bərk pendir 200 qram
3 diş sarımsaq
Marinad üçün:
Limon şirəsi -1 xörək qaşığı
Soya sousu - 2-3 xörək qaşığı
Xardal - 1 xörək qaşığı
Zeytun və yaxud bitki yağı 2 xörək qaşığı
Hazırlanması:
Bu xörəyi hazırlamaq üçün yumşaq, düzbucaqlı, sıx ət parçası lazımdır. Ətdə köndələn kəsiklər açın. Ancaq sona qədər kəsməyin.
Marinə üçün lazım olan ərzaqları qarışdırın və ətə yaxşıca çəkib. Əti 10-12 saat marinə edin.
Pendiri və sarımsağı xırda-xırda, pomidoru həlqə formasında doğrayın. Ətin kəsiklərinə pendir, pomidor və sarımsaq qoyun. Ağız dadınıza uyğundursa, göbələk də əlavə edə bilərsiniz. 180-200 dərəcədə 50-60 dəqiqə bişirin. Hazır xörəyi göyərti ilə bəzəyin.
Nuş olsun!
-
Sosial01:01
Azərbaycana qaytarılan dörd kəndin sakinləri DANIŞDILAR - VİDEO
-
Qoroskop00:31
Günün qoroskopu: köklü yeniliklər başlanır
-
Magazin119 Aprel 23:15
Nazpəri illər sonra İlhamə Quliyeva ilə küsülü olmasının səbəbini açıqladı - VİDEO
-
Hadisə19 Aprel 22:48
Bakı metrosunda OLAY
-
Nida Xəbər 19 Aprel 22:24
4 kənd qayıtdı - Növbəti mərhələdə nə var?
-
Dünya19 Aprel 22:12
Ukrayna Rusiyanın hərbi obyektlərini vura bilər - NATO-dan TAM DƏSTƏK
-
MDB19 Aprel 21:50
95 yaşlı diplomat öldü
-
Nida Xəbər 19 Aprel 21:20
Sərhədin delimitasiyası başladı: İrəvan dərhal Tehrana hesabat verdi