İçi doldurulmuş qayıq - Resept
Bizi izləyin

Mətbəx

İçi doldurulmuş qayıq - Resept

Publika.az-ın mətbəx bölməsi gözəl formalı içi doldurulmuş qayığın reseptini təqdim edir:

İnqrediyentlər:

Kartof - 1 kq.

Ət - 400 qram

Baş soğan - 1 ədəd

Duzlu xiyar - 3-4 ədəd

Qat-qat xəmir - 500 qram

Yumurta - 1 ədəd

Bərk pendir - 50 qram

Hazırlanması:

Kartofu bişirin, püre halına salın. Duz, istiot vurun.

Əti xırda tikələrə doğrayın, soğanı həlqə şəklində doğrayın. Soğanı güclü od üzərində 3 dəqiqə, əti isə zəif odda qızardın. Tavanın qapağını bağlayın və zəif odda hər ikisini birlikdə bişirin.

Xiyarı həlqə və ya uzun çubuq formasında doğrayın.

Xəmirin donunu açın. Xəmiri düzbucaqlı formasında kəsin. Xəmirin kənarlarını bağlayın.

İçərisinə 2 xörək qaşığı püre, ət, doğranmış xiyar qoyun. Üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir çəkin. Xəmirin kənarına yumurta sarısı çəkin.

Sobada bişirin.

Nuş olsun!

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm