Sarımsaq yağında kartof - Resept
Bizi izləyin

Mətbəx

Sarımsaq yağında kartof - Resept

Publika.az-ın mətbəx bölməsi ləzzətli xörəyin reseptini təqdim edir:

İnqrediyentlər:

Kərə yağı - 100 qram

Sarımsaq - 4 diş

Cəfəri - 3 xörək qaşığı

Xama - 1 xörək qaşığı

Bərk pendir - 5 xörək qaşığı

Hazırlanması:

Kartofu qabıqlı bişirin. Soyudun, qabığını təmizləyin.

Sarımsaqlı sousu hazırlayın.

Bir kasa yağ tökün, sarımsağı təmizləyib, xırdalayın.

Cəfərini xırda-xırda doğrayın. Pendiri sürtgəcdən keçirin. Bütün ərzaqları qarışdırıb xama, duz, istiot vurub qarışdırın.

Təmizlənmiş kartofu ikiyə bölün və soba tavasına yığın. Üzərini yağlayın. Üzərindən sarımsaq yağını tökün.

220 dərəcədə bişirin. Bunu qarnir və ya müstəqil xörək kimi də süfrəyə vermək olar.

Nuş olsun!

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm