• USD 1,7000 0,00% EUR 2,0271 +0,03%
    • GBP 2,3731 +0,21% RUB 0,0234 +0,43%

Oymaç şorbası - RESEPT

  • Mətbəx
  • 29 Avqust 2015 08:57
  • 1 076 Baxış
Oymaç şorbası - RESEPT

Ərzaqlar:

4 stəkan su

1 stəkan qatıq

1 ədəd yumurta

2 xörək qaşığı un

1 xörək qaşığı süzmə

1 xörək qaşığı kərə yağı

1 çay qaşığı nanə

1 çay qaşığı duz

1 çay qaşığı pul bibər

Hazırlanması:

Unu düz qaba tökün. Üzərinə əlinizlə su səpib umac edin. Hazırladığınız xəmiri qaynayan suya qarışdıra-qarışdıra əlavə edin.

Yumurtanın sarısını və ağını ayırın. Yumurta sarısının içərisinə qatıq və süzmə töküb çalın. Umacınızın qaynadığı su soyuduqdan sonra qatığın çürüməməsi üçün qazana az-az əlavə edərək qarışdırın. Duz töküb qaynadın. Kiçik bir tavada kərə yağını əridin. Nanə və pul bibəri qızardıb şorbanın üzərinə töküb servis edin.

Nuş olsun!

Halal Nemət

Xəbər lenti

DAHA ÇOX XƏBƏR