Mətbəx
Kələm qovurması
Kələm ən faydalı və çox sevilən tərəvəzlərdəndir. Adətən, kələm deyəndə dolma yada düşür. Ancaq bu tərəvəzdən cürbəcür, dadlı və faydalı yeməklər, salatlar hazırlamaq olar.
Publika.az bu gün sizə kələm qovurması reseptini təqdim edir:
Tərkibi:
1 ədəd kiçik, ağ kələm
1 ədəd rəngli bibər (qırmızı və ya sarı)
1 ədəd baş soğan
3-4 diş sarımsaq
Duz
İstiot
2 xörək qaşığı bitki yağı
Bir az şüyüd
Hazırlanması:
Sarımsağı, soğanı, bibəri, şüyüdü, kələmi incə-incə doğrayın. Əvvəlcə soğanla bibəri yağa töküb qovurun. Sonra içərisinə sarımsaqla şüyüdü də əlavə edib hamısını birlikdə 2-3 dəqiqə qovurun. Daha sonra içərisinə kələmi də qatın. Duz və istiotunu vurub qarışdırın. Kələm yumşalana kimi bişirin. Həmin vaxt ərzində yeməyinizi tez-tez qarışdırmağı unutmayın.
Yemək hazırdır. İstəsəniz, bu qovurmanın üzərinə 1-2 ədəd yumurta da əlavə edib kükü halına gətirə bilərsiniz.
Nuş olsun!
-
İdman09:00
Ronaldo ilk futbol klubunu 117 milyon dollara SATDI
-
Sosial07:17
Bu gün yağış yağacaq, külək əsəcək - PROQNOZ
-
Avropa06:46
Bu qadın 32,9 kq çəkisi olan sazan tutaraq REKORD QIRDI - VİDEO
-
ABŞ06:16
Ərdən DƏHŞƏTLİ ƏMƏL: arvadını diri-diri basdırdı, 12 saat...
-
Avropa05:15
Ukrayna səmasında QƏRİBƏ PARILTI: ölkənin hər yerində... - FOTO/VİDEO
-
Magazin204:14
Karla Bruni şübhəli şəxs qismində dindirildi
-
Magazin203:13
Məşhur aktisa bəbir naxışlı bikini ilə elə pozalar verdi ki... - VİDEO
-
MDB01:41
Qızılın ixrac rüsumu LƏĞV EDİLDİ - Bu ölkədə