Mətbəx
Bayram süfrənizi yapon souslu antrikotla bəzəyin - RESEPT
Ərzaqlar:
500 qram dana, ya da quzu əti
1 diş sarımsaq
1 diş sarımsaq qədər zəncəfil
Yarım çay stəkanı teriyaki (yapon sousu) sousu
Yarım stəkan zeytun yağı
1 stəkan süd
1 ədəd soğanın suyu
Duz, istiot
Kəklikotu
Hazırlanması:
Dərin bir qabda yapon sousunu, süd, soğan suyu və zeytun yağını qarışdırın. Sürtgəcdən keçirilmiş zəncəfil və sarımsağı sousa əlavə edin. Sonra ədviyyatları və əti qaba qoyaraq yaxşıca qarışdırın. Qabın üstünü streçlə örtərək soyuducuda azı 2 saat, ən çox 1 gün saxlayın.
Qızartmazdan əvvəl soyuducudan çıxardın və 5-10 dəqiqə gözləyin.
Tavanı isə əvvəlcədən az yağda qızdırın. Onun yanında təzə kartof qızartması, badımcan və göbələk də hazırlamaq olar. İstəyirsinizsə, plov, ya da kartof salatı hazırlaya bilərsiniz.
Qeyd: Antrikot qızartmasını çuqun tavada və ya tökmə dəmir torda bişirdikdə daha ləzzətli bişir.
Bayramınız mübarək!
-
MDB01:41
Qızılın ixrac rüsumu LƏĞV EDİLDİ - Bu ölkədə
-
Səhiyyə00:30
Xərçəng və ürək xəstəliklərindən qoruyan mutasiya KƏŞF EDİLDİ
-
Qoroskop00:05
Günün ULDUZ FALI: gününüz boz və maraqsız olacaq.
-
Səhiyyə2 May 21:48
Altı körpənin yanaraq ölməsində təqsirləndirilən xanıma yenidən VƏZİFƏ VERİLİR? - FOTO
-
Magazin22 May 21:00
Britni Spirs nəhayət ərindən BOŞANDI
-
Sosial2 May 20:36
Amin Musayev ilk dəfə əsir düşdüyü yerdə - VİDEO
-
Sosial2 May 19:00
Azərbaycanda ŞOK OLAY: kişi dostunun 14 yaşlı qızını qaçırdı, sonra...
-
Sosial2 May 18:36
Direktorla qadın müəllim arasında DAVA: müəllimin halı pisləşdi, təcili yardım gəldi - FOTO