Mətbəx
Kəklikotulu quzu qabırğası - RESEPT
Daha çox rus mətbəxinin yeməyi kimi tanınan quzu “karski” quzunun bel ətindən hazırlanır. Ət quzunun böyrəyinə yaxın tərəfindən kəsilir və qızardılır.
Ərzaqlar:
4 quzu qabırğası (hər biri 200 qramlıq)
2 quzu böyrəyi (təmizlənib ortasından ikiyə bölünmüş)
Bir stəkan bitki yağı
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı istiot
1 çay qaşığı kəklikotu
Hazırlanması:
Əvvəlcə tavanı qızardın. Sonra quzu qabırğası dilimlərinin hər iki yanlarını 5 dəqiqə, hərdən üstünə fırçayla yağ çəkərək qızardın. Böyrəkləri də 4 dəqiqə eyni şəkildə qızartdıqdan sonra, böyrək və isidilmiş bir boşqaba qoyub üstünə duz və istiot səpərək süfrəyə servis edin.
Qeyd: Qarnir olaraq qızardılmış pomidor və yaşıl istiotla bəzədilir. Yanında soğan, qarğıdalı yağı, süd və dəfnə yarpağından hazırlanan sous da verə bilərsiniz.
Nuş olsun!
-
Magazin220:36
Sibel Cana ağır itki - FOTO
-
Sosial20:00
Vüqar Musayev vəzifəsindən AZAD EDİLDİ
-
MDB19:36
Dörd yaşlı qızına təcavüz edən ata 14 İL HƏBS EDİLDİ
-
Magazin218:50
Məşhur opera müğənnisi VƏFAT ETDİ - FOTO
-
Magazin118:30
Flora Kərimovaya nə olub?
-
Dünya17:22
Ərdoğan “TOGG”, Japarov isə görün nə hədiyyə etdi - FOTO
-
Sosial16:18
Əli Əsədov yeni qərarlar imzaladı
-
Hadisə15:35
Türkiyədə güclü partlayış: xəbərdarlıq siqnalı verildi - FOTO