Mətbəx
Soğanı belə doğrasanız, gözləriniz yaşarmayacaq!
Bir çoxumuz soğan doğrayanda gözləri yaşardığı üçün yemək bişirməyi özümüzə dərd edirik. Ancaq bir neçə qaydaya əməl edərək soğanın gözlərinizi yaşartmasının qarşısını ala bilərsiniz.
Publika.az bunun üçün bir neçə üsul təqdim edir:
1. Soğanı doğramazdan əvvəl yarım saat soyuducuda saxlayın. Beləliklə, soğan doğrayarkən gözlərimizin yaşarmasına səbəb olan maddələr öz aktivliyini müvəqqəti olaraq itirəcək.
2. Soğanı doğramadan öncə onu 1-2 dəqiqə soyuq suda saxlayın. Təsirli üsullardan biri də soğanı axar suyun yanında doğramaqdır. Bu zaman onun tərkibindəki gözyaşardıcı maddələr havaya qarışa bilmir.
3. Soğanı doğramazdan öncə bıçağı suda yaxalayın.
Ləman Sultan
-
Hadisə21:59
Hoteldə zəhərlənən dostlarla bağlı FAKTLAR: Qonaqlıq buna görə təşkil edilibmiş... - FOTO
-
Qoroskop20:55
Yeni ay bu 3 bürcü sevindirəcək – Şans onlardan yanadır
-
Magazin119:40
“Mənə Avroviziyadan yazana söyüş qoymuşam” - Aparıcı
-
Kriminal18:30
Tanınmış modeli döyməkdə təqsirləndirilən biznesmendən xəbər var - Külli miqdarda pul mənimsəyib?
-
İdman17:49
Dünya çempionu Messinin yanına gedir? - Müəmmalı paylaşım
-
MDB16:54
Fransız qoşunları Rusiyanın hədəfinə çevriləcək - Zaxarova hədələdi
-
MDB16:18
Rusiya ordusu Ukraynanın daha iki yaşayış məntəqəsini tutdu
-
Rəsmi xronika15:55
Prezidentlərin geniş tərkibdə görüşü oldu - Yeniləndi