Mətbəx
Türkiyə mətbəxindən ətli quru paxla - RESEPT
Ərzaqlar:
Yarım kilo paxla
100-150 qram qaxac
2 baş soğan
3 ədəd uzun bibər
1 ədəd pomidor
2 yemək qaşığı kərə yağı
2 yemək qaşığı duru yağ
1 çay qaşığı acı bibər tomatı
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
Duz, pul bibər
Hazırlanması:
Lobya axşamdan təmizlənib suya qoyulur. Səhər qaynadıb suyu dəyişmədən 1 gecə saxlanılır. Yeməyi hazırlamağa başlayanda suyunu süzüb yenidən yuyulur. Üzərinə su əlavə edib yumşalana qədər bişirilir. Suyu tökərkən diqqət edin: su 3 barmaq hündürlüyündə paxlanın üstünə çıxmalıdır. Paxla qaynamağa başladıqda odunu azaldıb yumşalana qədər həmin odda bişirin.
Paxlalar bişərkən soğanlar kubik şəklində doğranır və tavada 2 yemək qaşığı bitki yağında qovrulur. Soğanlar qızaranda bibər tomatı, pomidor tomatı, duz və qırmızı istiot əlavə edilir. Bir az da qovurduqdan sonra yumşalmış paxla əlavə edilir. 15-20 dəqiqə bişirdikdən sonra qurudulmuş ət dilimlənərək kərə yağı ilə birlikdə yeməyə əlavə edilir. Daha sonra üzərinə dilim-dilim kəsilmiş bibər və pomidorlar düzülür. Qapağı örtüb 5-10 dəqiqə zəif odda bişirin.
Nuş olsun!
-
Nəqliyyat01:00
ŞOK İDDİA: Dubayda su altında qalan avtomobillər Azərbaycana gətirilə bilər - VİDEO
-
Magazin100:45
“Səhvlərinizin əllərindən öpün”
-
MDB00:30
Azərbaycanlı milyarder Rusiyanın ən zəngin adamı oldu
-
Qoroskop00:15
Günün ULDUZ FALI: münasibətlər gərginləşə bilər
-
MDB18 Aprel 23:12
Bu ölkədə falçı və cadugərlərlə bağlı SƏRT QƏRAR VERİLƏCƏK
-
Magazin118 Aprel 22:48
Məşhur xanəndə ONLARI QINADI: "Bu saat necə gəldi geyinirlər" - FOTO
-
Səhiyyə18 Aprel 22:36
Ürək ritminin pozulmasının YENİ TƏHLÜKƏSİ: Hər beşinci insan...
-
Region18 Aprel 21:48
Türkiyədəki dağıdıcı zəlzələnin görüntüsü yayıldı: yaralılar var - VİDEO