• USD 1,7000 0,00% EUR 2,0246 +0,42%
    • GBP 2,3650 +0,84% RUB 0,0233 0,00%

Köklü, qarağatlı plov

  • Mətbəx
  • 12 Noyabr 2015 11:00
  • 1 002 Baxış
Köklü, qarağatlı plov

Yeni plov çeşidi dadmaq istəyirsinizsə, Publika.az-ın təqdim etdiyi resepti sınaqdan keçirin.

Tərkibi:

1 stəkan düyü

30 qram kərə yağı

200 qram dana əti

2.5 stəkan su

2 ədəd kök

Yarım stəkan qarağat

Yarım stəkan fıstıq

Yarım çay qaşığı zəncəfil və darçın

2 çay qaşığı duz

Hazırlanması:

Düyünü yuyub, 20 dəqiqə ilıq suda saxlayın. Kərə yağını tavada əridin. Xırda doğranmış əti qovurun. Üzərinə 1 stəkan su əlavə edib ət yumşalana qədər bişirin.

Daha sonra düyü ilə suyu ətin üzərinə əlavə edib qarışdırın. Yerkökü, fıstıq və qarağatları da töküb tavanın ağzını bağlayın. 5 dəqiqə sonra yeməyin duzunu və istiotunu vurun. Bundan sonra 20 dəqiqə bişirib dəmlənməyə qoyun.

İsti-isti süfrəyə verin.

Nuş olsun!

Halal Nemət

Xəbər lenti

DAHA ÇOX XƏBƏR