Mətbəx
Köklü, qarağatlı plov
Yeni plov çeşidi dadmaq istəyirsinizsə, Publika.az-ın təqdim etdiyi resepti sınaqdan keçirin.
Tərkibi:
1 stəkan düyü
30 qram kərə yağı
200 qram dana əti
2.5 stəkan su
2 ədəd kök
Yarım stəkan qarağat
Yarım stəkan fıstıq
Yarım çay qaşığı zəncəfil və darçın
2 çay qaşığı duz
Hazırlanması:
Düyünü yuyub, 20 dəqiqə ilıq suda saxlayın. Kərə yağını tavada əridin. Xırda doğranmış əti qovurun. Üzərinə 1 stəkan su əlavə edib ət yumşalana qədər bişirin.
Daha sonra düyü ilə suyu ətin üzərinə əlavə edib qarışdırın. Yerkökü, fıstıq və qarağatları da töküb tavanın ağzını bağlayın. 5 dəqiqə sonra yeməyin duzunu və istiotunu vurun. Bundan sonra 20 dəqiqə bişirib dəmlənməyə qoyun.
İsti-isti süfrəyə verin.
Nuş olsun!
-
İdman13:01
"Real"ı yarımfinala daşıyan Luninin memar gözəlçəsi - FOTOLAR
-
Sosial12:31
Kəmaləddin Heydərov onu yüksək vəzifəyə təyin etdi - FOTO
-
Maraq dünyası12:00
May ayının şanslı BÜRCLƏRİ
-
Hadisə11:18
"Oğlan subay olub, qız isə..." - Bakıda gənclər hamamda necə ölüb? - VİDEO
-
Dünya10:41
Rusiya hərəkətə keçdi: Bu ölkə qırıcıları havaya qaldırdı
-
Avropa10:15
Zelenskini öldürmək istəyən şəxs bu ölkədə saxlanıldı
-
MDB09:48
Moskvada motosikletçini öldürən Şahin Abbasovun mənzilindən görün nə qədər pul tapıldı - FOTO
-
Yaxın Şərq09:12
İsrail İranı vurdu: görün neft bahalaşaraq neçəyə oldu