Köklü, qarağatlı plov
Bizi izləyin

Mətbəx

Köklü, qarağatlı plov

Yeni plov çeşidi dadmaq istəyirsinizsə, Publika.az-ın təqdim etdiyi resepti sınaqdan keçirin.

Tərkibi:

1 stəkan düyü

30 qram kərə yağı

200 qram dana əti

2.5 stəkan su

2 ədəd kök

Yarım stəkan qarağat

Yarım stəkan fıstıq

Yarım çay qaşığı zəncəfil və darçın

2 çay qaşığı duz

Hazırlanması:

Düyünü yuyub, 20 dəqiqə ilıq suda saxlayın. Kərə yağını tavada əridin. Xırda doğranmış əti qovurun. Üzərinə 1 stəkan su əlavə edib ət yumşalana qədər bişirin.

Daha sonra düyü ilə suyu ətin üzərinə əlavə edib qarışdırın. Yerkökü, fıstıq və qarağatları da töküb tavanın ağzını bağlayın. 5 dəqiqə sonra yeməyin duzunu və istiotunu vurun. Bundan sonra 20 dəqiqə bişirib dəmlənməyə qoyun.

İsti-isti süfrəyə verin.

Nuş olsun!

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm