Mətbəx
Kök börəyi
Publika.az qəlyanaltılarda yeyə biləcəyiniz ləzzətli börək reseptini təqdim edir:
Tərkibi:
2 ədəd yer kökü
4 ədəd yunan qabağı
250 qram ağ pendir
Yarım dəstə şüyüd
1 çay qaşığı qırmızı pul bibər
Duz
Qara istiot
3 ədəd yumurta
100 qram kərə yağı
Yarım litr süd
4 ədəd hazır lavaş
Hazırlanması:
Yer kökünü, yunan qabağını və ağ pendiri sürtgəcdən keçirib bir qaba tökün. Üzərinə xırda doğranmış şüyüdü, pul bibəri və istiotu əlavə edib qarışdırın. Yumurtaları qırıb kasaya tökün və yaxşıca çırpın. Kənarda kərəyağını əridin, üzərinə südü əlavə edib qarışdırın. Daha sonra yumurtanı da kərəyağı qarışığına əlavə edin. Lavaşlardan biri istisna olmaqla, hamısını əlinizlə kiçik hissələrə bölüb yumurtalı qarışığa qatın. Qabaq, kök və pendir qarışığını da yumurtaya əlavə edin. Hamısını birlikdə qarışdırın. Sobaya qoyacağınızı qabın dibini yağlayın. Saxladığınız 1 ədəd lavaşı qabın içərisinə yayın. Yumurtalı qarışığı lavaşın üzərinə töküb yayın. 180 dərəcədə olan sobada 45-50 dəqiqə bişirin. Bişdikdən sonra doğrayıb süfrəyə verin.
Nuş olsun!
-
Sağlamlıq03:18
Viaqra effekti verən qidalar – SİYAHI
-
Sosial02:00
Sevgi, yoxsa pul? - Bakıda maraqlı SORĞU - VİDEO
-
Qoroskop00:30
Günün ulduz falı: sizə mane olmağa çalışan adam qarşınıza çıxarsa...
-
Magazin200:15
Yıldız Tilbe polis maşınını vurdu
-
Nəqliyyat3 May 23:28
Bu yolda sürət həddi endirildi
-
Magazin13 May 23:15
Erməni baş prokurordan Kamil Zeynallı ilə bağlı AÇIQLAMA
-
Sosial3 May 22:14
Tarif Şurasından QƏRAR: Bu tarixdən qüvvəyə minəcək
-
Magazin23 May 21:30
Gənc aktyor evində ölü tapıldı