Mətbəx
Qış süfrəsinin bəzəyi: ətli balqabaq
Qış mövsümündə balqabaq yemək lazımdır. Mövsümün bu faydalı tərəvəzindən dadlı xörək hazırlamaq üçün Publika.az-ın reseptini sınaqdan keçirin:
Tərkibi:
1 baş soğan
4 xörək qaşığı zeytun yağı
500 qram quzu əti
Duz
Qara istiot
4.5 stəkan qaynar su
2 ədəd pomidor
700 qram balqabaq
2 xörək qaşığı limon şirəsi
Cəfəri
Hazırlanması:
Soğanı xırda doğrayıb zeytun yağında bir az qızarana kimi qovurun. Xırda doğranmış quzu ətini, duzu, qara istiotu və suyu soğanın üzərinə əlavə edin. Ət yumşalana kimi, təxminən 40 - 45 dəqiqə bişirin. Daha sonra xırda doğranmış pomidoru, balqabağı və limon şirəsini də əlavə edib əlavə 30 dəqiqə də bişirin. Süfrəyə verərkən üzərini cəfəri ilə bəzəyin.
Qeyd edək ki, bu xörək 4 nəfər üçün nəzərdə tutulub.
Nuş olsun!
-
Nida Xəbər 20:24
Vəzifədən azad edilən eks-baş nazir DANIŞDI: "Adamı əsəbiləşdirirlər"
-
Sosial19:48
Azərbaycanda faciəvi şəkildə ölən prokurorun FOTOSU
-
Magazin119:24
Aygün Bəylərin ailəsi tiktoker Ləmanı polisə şikayət etdi - FOTO
-
Sosial18:50
Şəhidin yeganə qardaşı vəfat etdi, cinayət işi açıldı - FOTO
-
Art18:40
“Sehirli xalat"ın sehri nədə idi? - VİDEO
-
Sosial17:53
Bakıda ev fantastik qiymətə kirayə verilir - FOTO
-
Sosial17:17
Gəncə Şəhər Birləşmiş Xəstəxanasının vəzifəli şəxsi həbs olundu
-
Hadisə16:58
Hoteldə ölən dostlarla bağlı YENİ DETALLAR - FOTO