Mətbəx
Közlənmiş bibər şorbası
Həkimlər qışda xəstələnməmək üçün qırmızı rəngli qidalardan istifadə etməyi məsləhət görürlər.
Publika.az-ın təqdim etdiyi şorbanı sınaqdan keçirərək sağlamlığınızın qayğısına qala bilərsiniz.
Tərkibi:
500 qram qırmızı bibər
300 qram acı bibər
1 xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığı günəbaxan yağı
2 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı un
3 stəkan toyuq suyu
1 xörək qaşığı doğranmış kəklikotu
Duz və istiot
Hazırlanması:
Soba qabına yağlı kağız örtüb bibərləri düzün. 180 dərəcə qızdırılmış sobada 20 dəqiqə bişirin. Daha sonra sobadan çıxarıb qabığını soyun, tumunu təmizləyin. Tavaya yağ töküb qızdırın, sarımsağı 1 dəqiqə qovurun. Daha sonra bibəri əlavə edib rəngi dəyişənə kimi qızardın. Un əlavə edib qarışdırın. Toyuq suyunu əlavə etdikdən sonra blender vasitəsilə qarışdırın. Sonda kəklikotunu, duzu, istiotu əlavə edib ocağı söndürün.
Süfrəyə isti halda verilməlidir.
Nuş olsun!
-
İdman17:06
"Qarabağ"ı yıxan futbolçu İstanbul nəhənginin hədəfində
-
Sosial16:36
Güclü külək əsəcək, çaylardan sel keçəcək - XƏBƏRDARLIQ
-
Magazin116:11
Zülfiyyə Aşıq Tellini biabır etdi: “Restoranda yeyir, sonra da...”
-
Sağlamlıq15:41
Marketlərdə satılan bu yuyucu tozlar XƏRÇƏNG YARADIR
-
Nida Xəbər 15:11
Təsdiqləndi: Bu şəxslərin MAAŞI ARTIRILDI - MƏBLƏĞLƏR
-
Dünya14:08
Makronla Silvanın romantik pozaları gündəmi silkələdi - FOTO
-
Sosial13:47
Bu şəxslər pensiyaya 5 il erkən çıxacaq
-
Yaxın Şərq13:16
Mahmud Abbas ermənini nazir təyin etdi - FOTO