Közlənmiş bibər şorbası
Bizi izləyin

Mətbəx

Közlənmiş bibər şorbası

Həkimlər qışda xəstələnməmək üçün qırmızı rəngli qidalardan istifadə etməyi məsləhət görürlər.

Publika.az-ın təqdim etdiyi şorbanı sınaqdan keçirərək sağlamlığınızın qayğısına qala bilərsiniz.

Tərkibi:

500 qram qırmızı bibər

300 qram acı bibər

1 xörək qaşığı kərə yağı

1 xörək qaşığı günəbaxan yağı

2 diş sarımsaq

1 xörək qaşığı un

3 stəkan toyuq suyu

1 xörək qaşığı doğranmış kəklikotu

Duz və istiot

Hazırlanması:

Soba qabına yağlı kağız örtüb bibərləri düzün. 180 dərəcə qızdırılmış sobada 20 dəqiqə bişirin. Daha sonra sobadan çıxarıb qabığını soyun, tumunu təmizləyin. Tavaya yağ töküb qızdırın, sarımsağı 1 dəqiqə qovurun. Daha sonra bibəri əlavə edib rəngi dəyişənə kimi qızardın. Un əlavə edib qarışdırın. Toyuq suyunu əlavə etdikdən sonra blender vasitəsilə qarışdırın. Sonda kəklikotunu, duzu, istiotu əlavə edib ocağı söndürün.

Süfrəyə isti halda verilməlidir.

Nuş olsun!

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm