Gül kələm küküsü
Bizi izləyin

Mətbəx

Gül kələm küküsü

Gül kələmdən, adətən, salat hazırlanır. Bu dəfə onu Publika.az-ın təqdim etdiyi şəkildə sınayın.

Tərkibi:

750 qram gül kələm

3 yarpaq yaşıl soğan

Yarım dəstə cəfəri

3 ədəd yumurta

4 xörək qaşığı un

1 çay qaşığı duz

Qara istiot

Duz

Sousu üçün:

4 xörək qaşığı qatıq və ya süzmə

1 diş sarımsaq

Təzə nanə

Hazırlanması:

Gül kələmi suda bişirin və soyuduqdan sonra əzin. Soğan və cəfərini xırda-xırda doğrayın. Daha sonra bütün məhsulları (sous üçün lazım olan məhsullar istisnadır) qarışdırın.

Soba qabına yağlı kağız sərin. Gül kələmindən hazırladığınız qarışığı qarışdıraraq hər dəfə 1 xörək qaşığı götürüb qaba yerləşdirin.

180 dərəcədə qızdırılmış sobada 15 dəqiqə bişirin. Kükünü sarımsaq, nanə və qatıqdan əldə etdiyiniz sousla birlikdə süfrəyə verin.

Nuş olsun!

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm