Mətbəx
Lavanda keksi - RESEPT
Ərzaqlar:
Keks üçün
3 yumurta
3/4 stəkan şəkər tozu
1/2 stəkan günəbaxan yağı
2 yemək qaşığı süzmə
1 stəkan süd
1 çay qaşığı qurudulmuş lavanda
2,5 stəkan un
1 paket qabartma tozu
Qarağat, lavandalı sous üçün:
300 qram maskarpone pendiri
250 qram qarağat (mürəbbəsi də ola bilər)
2 yemək qaşığı bal
1/2 stəkan süd
2 damcı lavanda aroması
Xəmirin hazırlanması:
Südü zəif odda qaynadın. Qurudulmuş lavanda toxumlarını südə əlavə edib qarışdırın. Kiçik çay süzgəci ilə südü süzüb otaq temperaturunda soyudun.
Yumurtalara şəkər tozu əlavə edib şəkər dənələri tamamilə əriyənə qədər mikserlə qarışdırın. Daha sonra qaba günəbaxan yağı, süzmə və lavanda ətirli süd, axırda isə ələnmiş un və qabartma tozu qatın. Bunları da qarışdıra-qarışdıra edin.
Keks xəmirini dibi yağlanmış və ya yağlı kağız qoyduğumuz qəlibə tökün və əvvəlcədən isidilmiş 170 dərəcə sobada 40-45 dəqiqə bişirin.
Qarağat və lavanda qoxulu sous üçün:
Qarağatı püre halına gətirin. Maskarpone pendiri, bal, süd və lavanda aromasını qarışdırıb qatı olmayan sous hazırlayın. Keks qabaranda sobadan çıxarın. Otaq temperaturunda soyuduqdan sonra keksi qəlibdən çıxarıb siniyə qoyun. Hazırladığınız sousu üzərində tökün. Qurudulmuş lavanda toxumları ilə bəzəyib servis edin.
Nuş olsun!
-
Region17:53
Əcnəbilərə sertifikatları pulla satan rektor işdən çıxarıldı
-
Nida Xəbər 17:20
Razılıq əldə edildi: Qazaxın 4 kəndi Azərbaycana qaytarılır
-
Rəsmi xronika16:58
İlham Əliyev bu qanunu təsdiqlədi
-
Magazin116:03
Məşhurlar televiziyaların paxırını açdılar: “Yatağa girib irəli gedirlər”
-
MDB15:17
İstanbul razılaşması: Moskva Kiyevə hansı zəmanəti veribmiş? - Lavrov sirri açdı
-
Nida Xəbər 15:02
Bu universitetin mətbuat katibi vəzifəsindən ayrıldı - FOTO
-
İqtisadi gündəm14:17
Azərbaycan əhalisi ərzağa bu qədər pul xərcləyir: Maaşdan yerdə nə qalır?
-
Səhiyyə13:51
Teymur Musayev əmr imzaladı - Bu uşaqlara...