Mətbəx
Sumaqlı, narlı kartof şorbası
Sumaqlı, narlı kartof şorbasını necə hazırlamaq olar? Publika.az bu şorbanın hazırlanma qaydalarını təqdim edir:
(4 nəfər üçün)
Tərkibi:
1 ədəd soğan
2 diş sarımsaq
1 ədəd bibər
1 çay qaşığı sumaq
2 xörək qaşığı kokos yağı
2 xörək qaşığı su
400 qram şirin kartof
4 ədəd xırda pomidor
5 stəkan tərəvəz suyu
1.5 xörək qaşığı narşərab
Üzərini bəzəmək üçün
25 qram duzlu fıstıq
Yarım nar
Keşniş
1 ədəd yaşıl limon
Hazırlanması:
Kokos yağını tavaya tökün. Doğranmış soğan ilə bibəri, əzilmiş sarımsağı və sumağı 2 xörək qaşığı su ilə birlikdə tavaya əlavə edin. Soğanlar qırmızımtraq rəng alana kimi qarışdırın. Daha sonra iri doğranmış şirin kartofu, pomidoru və tərəvəz suyunu da əlavə edib qarışdırın. Qaynadıqdan sonra tərəvəzlər yumşalana qədər, təxminən, 20 dəqiqə bişirin.
Yeməyi ocaqdan götürüb içərisinə narşərabı əlavə edin. Şorbanı blendrın köməkliyi ilə qarışdırın. Süfrəyə verməzdən öncə üzərini fıstıq və nar dənələri ilə bəzəyin. İstəsəniz, yanında təzə keşniş və yaşıl limon dilimləri də verə bilərsiniz.
Nuş olsun!
-
Rəsmi xronika15:18
Azərbaycanla Ermənistan arasında... - İlham Əliyev
-
Sağlamlıq14:56
Bu qan qrupuna aid olan insanlarda insult riski YÜKSƏKDİR
-
Dünya14:01
Sensasion iddia: Asiyada müharibə bu paslı gəmiyə görə başlayacaq - FOTO
-
Nida Xəbər 13:32
İlham Əliyev Almaniyada mühüm tədbirdə çıxış etdi - Yeniləndi
-
Nida Təhlil 13:10
Türkiyə hərbçiləri Qarabağa niyə gətirilmişdi? - Əliyevin strateji planı
-
Sosial12:58
Sabah 32 dərəcə isti olacaq
-
Nida Xəbər 12:16
XİN Avropa Parlamentinə cavab verdi
-
Nida Xəbər 10:29
Qriqoryan İrana hesabat verdi: Delimitasiya ilə bağlı