Mətbəx
Südlü serb şirniyyatı - Resept
Bu, milli serb şirniyyatıdı. Serbiyada onu demək olar ki, hər bazar günü hazırlayırlar. Beləliklə, publika.az-ın mətbəx bölməsi südlü serb şirniyyatının reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
Şəkər tozu - 6 xörək qaşığı
Manna yarması - 4 xörək qaşığı
Əla növ un - 4 xörək qaşığı
Yumurta - 6 ədəd
Vanil - 1 qram
Qabartma tozu - yarım paket
Süd - 0.5 litr
Hazırlanması:
Yumurta sarılarını ağından ayırın.
Ağını möhkəmlənə qədər çalın, arada şəkər tozunu da əlavə edin. Yumurtanın ağını bir-bir, şəkər tozunu isə qaşıq-qaşıq əlavə edin. Kütlənin həcmi artmalıdır.
Mikseri söndürüb bir kənara qoyun. Kütləyə qabatma tozu, manna yarması, un əlavə edin. Amma təbii ki, bunu kiçik ölçülərlə - hissə-hissə edin.
Soba tavasını yağlayın, unlayın və piroqu 180 dərəcə temperaturda 20-25 dəqiqə bişirin. Arada diş çubuğu ilə bişməyini yoxlaya bilərsiniz.
Piroq soyuyana kimi südü qaynama həddinə çatdırın, amma qaynatmayın, üzırinə vanil əlavə edin və ikiyə bölünmüş piroqun üzərinə tökün. Piroq isti südü hopmalıdır.
Südlü piroq olduğu üçün soyuducuda saxlayın.
Nuş olsun!
-
Dünya10:41
Rusiya hərəkətə keçdi: Bu ölkə qırıcıları havaya qaldırdı
-
Avropa10:15
Zelenskini öldürmək istəyən şəxs bu ölkədə saxlanıldı
-
MDB09:48
Moskvada motosikletçini öldürən Şahin Abbasovun mənzilindən görün nə qədər pul tapıldı - FOTO
-
Yaxın Şərq09:12
İsrail İranı vurdu: görün neft bahalaşaraq neçəyə oldu
-
Hadisə08:07
Qızı ilə Kürdə batan atanın meyiti TAPILDI
-
Magazin106:16
Əməkdar artist: “Oğlumun vəfatından sonra yatmıram”
-
Kriminal03:30
Sumqayıtda AİLƏ FACİƏSİ: oğul ata-anasını qətlə yetirdi - YENİLƏNDİ
-
Magazin202:22
Məşhur model çimərlikdə çılpaq pozalar verdi - FOTO