Mətbəx
Sarımsaq sousunda alabalıq - Resept
Publika.az-ın mətbəx bölməsi sarımsaq sousunda alabalığın reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
Kartof - 6 ədəd
Qaymaq - 250 ml.
Sarımsaq - 2 diş
Un 1-2 xörək qaşığı
Yerkökü - 1 ədəd
Soğan - 1 ədəd baş
Alabalıq - 4 tikə
Kərə və bitki yağları
Ədviyyat zövqə görə
Hazırlanması:
Kərə yağını əridin, bir neçə dəqiqə sonra üzərinə xırda doğranmış sarımsaq əlavə edin. Bir xörək qaşığı un əlavə edib və yüngülcə qovurun. Qaymaq əlavə edərək davamlı olaraq qarışdırın.
Sous qatılaşanda bir balaca qaynadılmış su və ədviyyat əlavə edin: Duz, dəfnə yarpağı və bibər qarışığını da unutmayın.
Daha sonra soğanı sürtgəcdən keçirilmiş köklə qızardın.
Kartofu halqa formasında doğrayın, soba tavasına qoyun, duz, istiot və bir qədər bitki yağı əlavə edin. Kartofun üzərindən yüngülcə duzlanmış balığı düzün. Balığın üzərindən soğanlı kök kütləsini yığın. Bunun üzərindən isə sarımsaq sousunu səpin.
180 dərəcə temperaturda 40-45 dəqiqə qızardın.
Nuş olsun!
-
Sağlamlıq06:46
Birdəfəyə nə qədər kabab yemək olar? - Dietoloq LİMİT QOYDU
-
Magazin105:45
Sevinc Balidə belə dincəlir - FOTO
-
Dünya05:15
"Titanik"dəki ən varlı adamın saatı rekord qiymətə satıldı - FOTO
-
Kriminal03:43
Çayxana qan gölünə döndü: Muradova 13 bıçaq zərbəsi vuruldu
-
Sosial02:42
Azərbaycanda sabiq polis oğurladığı əşyaları sevgilisinə satdırırmış - VİDEO
-
Sosial01:11
Cəmiyyət açıq-saçıq geyinənlərə necə baxır?: “Bizə çox şey deyirlər, amma..." - VİDEO
-
Qoroskop00:05
Günün ULDUZ FALI: şəxsi münasibətlərdə problemlər ola bilər
-
Magazin127 Aprel 23:50
Xuramandan ŞOK ETİRAF: "Yoxsa onu öldürərdim"