Qaymaq sousunda spagetti və qızılbalıq - Resept
Bizi izləyin

Mətbəx

Qaymaq sousunda spagetti və qızılbalıq - Resept

Publika.az-ın mətbəx bölməsi qaymaq sousunda spagetti və qızılbalığın reseptini təqdim edir:

İnqrediyentlər:

Qızılbalıq 400 qram

1.25 çay qaşığı duz

320 qram spagetti

Zeytun yağı 40 ml.

Parmezan 160 qram

120 ml. quru ağ çaxır

Qaymaq 20-22% 180 ml.

Rozmarin yarpaqları ½ xörək qaşığı

Hazırlanması:

1. Qızılbalığın filesini kub formasında doğrayın, duzlayıb yüngülcə qovurun.

2. Spagettini qaynayan, duz vurulan suya qoyun, bir az zeytun yağı əlavə edib üzərindəki təlimata uyğun bişirin.

3. Parmezanı blenderin köməyi ilə iri qırıntı formasına salın.

4. Tavaya şərab tökün, qaynayanda üzərinə parmezanı əlavə edin. Daha sonra rozmarin və qaymağı əlavə edin. Qaynayıb duru xama konsistensiyasına gələnə qədər bişirin.

5. Spagettini boşqaba çəkin. Üzərinə sous, balıq tikələri əlavə edin.

Nuş olsun!

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm