Sosiskalı, xardallı peraşki
Bizi izləyin

Mətbəx

Sosiskalı, xardallı peraşki

Publika.az-ın mətbəx bölməsi sosiskalı, xardallı, pendirli peraşkinin reseptini təqdim edir:

İnqrediyentlər:

0,5 litr kefir

2 yumurta

300 ml. xama

2 xörək qaşığı mayonez

0,5 çay qaşığı soda

1 xörək qaşığı zeytun yağı

1 çay qaşığı şəkər tozu

Duz

Un

Sosiska

Xardal

Əridilmiş pendir

Hazırlanma qaydası:

Kefirə soda qatın. Köpükləndikdən sonra digər inqrediyentləri əlavə edib yumşaq xəmir yoğurun. Təqribən 1 kq.-dan artıq un lazım olur. Üzərinə plyonka sərin və 2 saat saxlayın.

Sosiskaları doğrayın, yağda qızardın. Onu qızartmamaq da olar. Lakin qızardanda daha dadlı olur.

Xəmiri kiçik kündələrə bölün, yayın, üzərinə xardal çəkin, pendir dilimi və 1 ədəd sosiska qoyun. Peraşki formasında bağlayın, qızardın.

Nuş olsun!

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm