Mətbəx
Üçqatlı ev tortu - RESEPT
Publika.az-ın mətbəx bölməsi asan və ləziz üçqatlı ev tortunun reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
Bu ölçü bir qat üçün nəzərdə tutulub.
Xama – 200 ml.
Şəkər – 200 ml.
Yumurta - 1 ədəd
Un - 3 xörək qaşığı
Soda - ¼ çay qaşığı
Tortun ləzzəti üçün əlavə ərzaqlar:
Bir qat üçün 1 stəkan qoz ləpəsi
2 qat üçün ¾ stəkan kişmiş
3 qat üçün ½ stəkan xaşxaş
Krem üçün:
Şəkər 200 ml.
3 yumurtanın sarısı
Süd - 3 xörək qaşığı
Kərə yağı 200 qram
Hazırlanması:
Kişmişi və xaşxaşı 1 saat isti suda isladım, sonra qurudun.
Yumurtanı, şəkərlə, xama ilə qarışdırın. Un soda əlavə edin və yumurta kütləsinə qarışdırın. Tortun ləzzəti üçün əlavə ərzaqları da xəmirə əlavə edin. Hər qat üçün ayrıca xəmir çalın 180 dərəcə temperaturda sobada 30 dəqiqə bişirin.
Krem üçün yumurta sarılarını, südü və şəkəri qarışdırın. Zəif odda bu kütləni 7 dəqiqə qarışdıra-qarışdıra bişirin. Krem soyudun, sonra yağı əlavə edib. Hazır kremi soyuducuda saxlamaq lazımdır. Sonra bişmiş korjların arasına bu kremdən çəkin və soyuducuda 20-30 dəqiqə saxlayın.
Nuş olsun!
-
İdman00:00
"Bavariya"nın baş məşqçi postuna yeni favorit BƏLLİ OLDU - FOTO
-
Kriminal7 May 23:48
Bakıda kişi sevgilisinə “mənim olmalısan” deyib QANINI TÖKDÜ
-
İKT7 May 23:24
İki qurum əhaliyə XƏBƏRDARLIQ ETDİ - FOTO
-
Magazin17 May 23:07
“Avroviziya-2024”ün birinci yarımfinalı başladı - CANLI
-
Cənubi Qafqaz7 May 22:52
Ermənistanda əsgər GÜLLƏLƏNDİ
-
Magazin27 May 22:24
İki qızdan biri indi çox məşhurdur - 40 ildən sonra eyni pozada FOTO
-
Magazin17 May 21:48
Ağakərimin son vəziyyəti AÇIQLANDI - FOTO
-
Nida Xəbər 7 May 20:24
Vəzifədən azad edilən eks-baş nazir DANIŞDI: "Adamı əsəbiləşdirirlər"