Mətbəx
Badımcan yelpiyi – Resept
Badımcan yay aylarında ən çox istifadə edilən tərəvəzdir. Badımcan A, B1, B2, B3, B6, C vitaminləri, fosfor, kalsium, dəmir, natrium və kaliumla zəngindir.
Publika.az-ın mətbəx badımcan yelpiyi xörəyinin reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
2 badımcan
1 bolqar bibər
2 pomidor
5-6 dilim sarımsaq
100 qram pendir
200 qram xama
Göyərti
Hazırlanması:
Soba tavasını yağlayın. Badımcanı dilimləyin, amma sona qədər kəsməyin. Üzərinə bitki yağı çəkin.
Bibəri, pomidoru dilim-dilim doğrayın.
Bibəri və pomidoru badımcanın aralarına doldurun.
Pendiri, sarımsağı sürtgəcdən keçirin, mayonez, duz, istiot vurun. Bu sousu badımcanın üzərinə çəkin.
220 dərəcə isidilmiş sobada 30-40 dəqiqə bişirin.
Süfrəyə verəndə üzərinə göyərti səpin.
Nuş olsun!
-
Nəqliyyat23:28
Bu yolda sürət həddi endirildi
-
Magazin123:15
Erməni baş prokurordan Kamil Zeynallı ilə bağlı AÇIQLAMA
-
Sosial22:14
Tarif Şurasından QƏRAR: Bu tarixdən qüvvəyə minəcək
-
Magazin221:30
Gənc aktyor evində ölü tapıldı
-
Hadisə21:10
6 gündür axtarışda olan Nigar tapıldı: Niyə qaçıbmış? - VİDEO
-
Elm və təhsil20:30
Direktorun səs yazısı yayıldı, uşaq bağçası nəzarətə götürüldü
-
Kriminal19:50
MN-dəki 143 milyonluq yeyinti ilə bağlı işdə şahidin YALANI ÜZƏ ÇIXDI
-
Nəqliyyat19:20
Bakıda bu yollarda sıxlıq var - SİYAHI