Mətbəx
Sobada bişirilməyən albalı tortu - Resept
Publika.az-ın mətbəx bölməsi sobada bişirməyə ehtiyac olmayan albalı tortunun reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
150 qram biskvit peçenye
125 qram kərə yağı
300 qram kəsmikli pendiri
150 qram təbii yoqurt
100 qram 11%-li qaymaq
2 xörək qaşığı limon şirəsi
10 qram jelatin
50 qram şəkər tozu
Vanil
Albalı rəngli jele
Təzə albalı
Hazırlanması:
Peçenyeni blenderdə xırdalayın. Kərə yağını əridin və
xırdalanmış peçenye ilə birləşdirin.
Diametri 25 sm olan soba tavasına bişirmə kağızı sərin, üzərinə
peçenyeli xəmiri tökün və 30-40 dəqiqə soyuducuda saxlayın.
Jelatini qaymaqda yumşaldın, şişməyini gözləyin. 20-30 dəqiqə sonra buxar hamamında qarışdırın. Buxar hamamı üçün qaynayan qazanın üzərinə qabı yerləşdirmək lazımdır, qabdakı kütlə buxarın gücü ilə əriməlidir. Jelatin əriyəndə götürün. Qaynama həddinə çatdırmayın. Soyudun.
Kəsmikli pendiri limon şirəsi, yoqurt, şəkər, vanil ilə qarışdırın. Jelatindən şişmiş kremə əlavə edin və yaxşıca qarışdırın.
Kremi korjun üzərinə çəkin və 2 saat soyuducuda saxlayın ki, kremi hopsun.
Albalını tortun üzərinə səpin, üzərinə isti jele tökün. Hazır tortu soyuducuya qoyun. Bərkidikdən sonra kəsin.
Nuş olsun!
-
Sağlamlıq03:18
Viaqra effekti verən qidalar – SİYAHI
-
Sosial02:00
Sevgi, yoxsa pul? - Bakıda maraqlı SORĞU - VİDEO
-
Qoroskop00:30
Günün ulduz falı: sizə mane olmağa çalışan adam qarşınıza çıxarsa...
-
Magazin200:15
Yıldız Tilbe polis maşınını vurdu
-
Nəqliyyat3 May 23:28
Bu yolda sürət həddi endirildi
-
Magazin13 May 23:15
Erməni baş prokurordan Kamil Zeynallı ilə bağlı AÇIQLAMA
-
Sosial3 May 22:14
Tarif Şurasından QƏRAR: Bu tarixdən qüvvəyə minəcək
-
Magazin23 May 21:30
Gənc aktyor evində ölü tapıldı