Mətbəx
Fransızsayağı kartof zapekankası - Resept
Publika.az-ın mətbəx bölməsi kartofla toyuqdan hazırlanan ləziz xörəyin reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
Kartof - 600 qram
Soğan - 150 qram
Toyuq döşü - 500 qram
Bərk pendir - 250-300г qram
Sarımsaq - 3-4 diş
Xama - 250-350 ml.
Mayonez - 2 xörək qaşığı
Duz, istiot, ədviyyat
Hazırlanma qaydası:
Toyuq döşünü incə doğrayın. Sarımsağı xırda-xırda doğrayın. Mayonezi, doğranmış toyuq ətini, duzu, istiotu və ədviyyatları qarışdırın və 20 dəqiqə saxlayın.
Soğanı nazik halqa şəklində doğrayın.
Pendir sürtgəcdən keçirin.
Kartofa xama və ya qaymaq, duz, istiot, ədviyyat vurun.
Toyuğu soba tavasına qoyun, üzərinə kartofu yığın. Soğanı orta qata düzün. Sürtgəcdən keçirilmiş pendiri də üzərindən səpin. Layları təkrarlayın. Hər laydan iki qat alınmalıdır. Üst qata pendiri çox səpin.
Zapekankanı 180 dərəcə isidilmiş sobada 35-55 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
-
Müsahibə10:15
Diplomu 175 ölkədə tanınan azərbaycanlı: İki illik proses 40 gündə bitdi
-
Region09:20
Tavuşda etiraz başladı: Ermənilər İrəvan-Tbilisi yolunu bağladılar
-
Ekopublika.az08:35
Azərbaycanda yumurta kəskin ucuzlaşdı - SƏBƏB
-
Nida Xəbər 07:50
Blinken Azərbaycanın kəndlərinin qaytarılması ilə bağlı razılaşmanı alqışladı
-
Magazin107:25
Azərbaycanlı aktrisa əzələlərini nümayiş etdirdi - FOTOLAR
-
İdman03:18
“Mançester Yunayted”in ən seksual azarkeşi - FOTOLAR
-
İdman01:45
Məşhur kluba ağır cəza - 18 xalı silindi
-
Sosial01:01
Azərbaycana qaytarılan dörd kəndin sakinləri DANIŞDILAR - VİDEO