Fransızsayağı kartof zapekankası - Resept
Bizi izləyin

Mətbəx

Fransızsayağı kartof zapekankası - Resept

Publika.az-ın mətbəx bölməsi kartofla toyuqdan hazırlanan ləziz xörəyin reseptini təqdim edir:

İnqrediyentlər:

Kartof - 600 qram

Soğan - 150 qram

Toyuq döşü - 500 qram

Bərk pendir - 250-300г qram

Sarımsaq - 3-4 diş

Xama - 250-350 ml.

Mayonez - 2 xörək qaşığı

Duz, istiot, ədviyyat

Hazırlanma qaydası:

Toyuq döşünü incə doğrayın. Sarımsağı xırda-xırda doğrayın. Mayonezi, doğranmış toyuq ətini, duzu, istiotu və ədviyyatları qarışdırın və 20 dəqiqə saxlayın.

Soğanı nazik halqa şəklində doğrayın.

Pendir sürtgəcdən keçirin.

Kartofa xama və ya qaymaq, duz, istiot, ədviyyat vurun.

Toyuğu soba tavasına qoyun, üzərinə kartofu yığın. Soğanı orta qata düzün. Sürtgəcdən keçirilmiş pendiri də üzərindən səpin. Layları təkrarlayın. Hər laydan iki qat alınmalıdır. Üst qata pendiri çox səpin.

Zapekankanı 180 dərəcə isidilmiş sobada 35-55 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm