Sağlamlıq
Ehtiyatlı olun: Bu qidalar xərçəng yarada bilər
Bu gün dünyanın ən qorxulu xəstəliyi xərçəng bəlasıdır. Xərçəng yaradan qida və içkilərsə onun inkişafını tezləşdirir.
Publika.az insan sağlamlığı üçün ən təhlükəli qida növlərinin siyahısını təqdim edir.
Alkoqollu içkilərin əsas konserogeni etanol bədənə nüfuz edəndə, sirkə kimi yandırıcı xarakter daşıyır. Ciyər, ağız boşluğu xərçənginə səbəb olur.
Duzun tərkibində də xlor maddəsi var. Ondan çox istifadə xərçəng şişlərinin yaranması ilə nəticələnir.
Kolbasa və sosislərin tərkibindəki nitrit-natrium da xərçəngi çox sevir. Odur ki, bu məhsulların istifadəsini minimuma endrin.
Araşdırmalar göstərib ki, həftə ərzində içilən iki stəkan şirin qazlı su mədəaltı vəzin xərçənginə səbəb ola bilir.
Fastfud sevənlərə daha pis xəbərimiz var. Mütəmadi olaraq fastfudla qidalanan qadınlarda döş xərçənginin inkişafı sürətli gedir. Bundan əlavə kimyəvi tərkibli bu qidalar diabetə də səbəb olur.
Leyla Sarabi
-
Dünya16:10
Məşhur türk astroloq 2 həftə əvvəl görün nəyə işarə edib: bu ölkənin adını açıqlayıb - FOTO
-
Yaxın Şərq15:57
İsrail bu telekanalın maşınını vurdu: 5 jurnalist öldü
-
Hadisə14:42
Qəzada öldüyü deyilən azərbaycanlı sağ tapıldı - VİDEO
-
Nida Xəbər 14:15
İran prezidenti İlham Əliyevə zəng etdi
-
Dünya13:39
Vanqa və Nostradamusun 2025-ci il üçün kəhanətləri: Xəstəlik, müharibə, təbii fəlakət...
-
Nida Xəbər 13:28
Təyyarəmizi dron vurub? - AZAL prezidentindən AÇIQLAMA
-
Dünya12:18
Əsəd tərəfdarları qiyam qaldırdı: Əməliyyat başladı - Komendant saatı tətbiq edildi
-
Sosial11:57
Pilotların səs yazısı yayıldı - “Təyyarəyə güclü zərbə dəydi”