Sağlamlıq
Ehtiyatlı olun: Bu qidalar xərçəng yarada bilər
Bu gün dünyanın ən qorxulu xəstəliyi xərçəng bəlasıdır. Xərçəng yaradan qida və içkilərsə onun inkişafını tezləşdirir.
Publika.az insan sağlamlığı üçün ən təhlükəli qida növlərinin siyahısını təqdim edir.
Alkoqollu içkilərin əsas konserogeni etanol bədənə nüfuz edəndə, sirkə kimi yandırıcı xarakter daşıyır. Ciyər, ağız boşluğu xərçənginə səbəb olur.
Duzun tərkibində də xlor maddəsi var. Ondan çox istifadə xərçəng şişlərinin yaranması ilə nəticələnir.
Kolbasa və sosislərin tərkibindəki nitrit-natrium da xərçəngi çox sevir. Odur ki, bu məhsulların istifadəsini minimuma endrin.
Araşdırmalar göstərib ki, həftə ərzində içilən iki stəkan şirin qazlı su mədəaltı vəzin xərçənginə səbəb ola bilir.
Fastfud sevənlərə daha pis xəbərimiz var. Mütəmadi olaraq fastfudla qidalanan qadınlarda döş xərçənginin inkişafı sürətli gedir. Bundan əlavə kimyəvi tərkibli bu qidalar diabetə də səbəb olur.
Leyla Sarabi
-
Ekologiya18:24
DYP küləkli hava ilə əlaqədar XƏBƏRDARLIQ
-
Sosial17:57
Əhaliyə xəbərdarlıq: dekabrın 8-də...
-
Hadisə17:20
Tovuzda sexdə partlayış: Xəsarət alanlar var - Video/Yeniləndi
-
Sağlamlıq16:45
Qəhvə ömrü uzadırmış: gündə neçə fincan içmək lazımdır?
-
Sosial16:15
Elektrikli keçidin riskləri: Avtobus gecikəcək, interval böyüyəcək, küçələrdə qalacağıq
-
Dünya15:35
Rəsmən təsdiqləndi: Putin “Oreşnik”i bu ölkəyə yerləşdirəcək
-
Nida Xəbər 14:50
Türkiyə Xankəndidə Azərbaycanla birgə layihələr həyata keçirəcək
-
Dünya14:10
Dəməşq mühasirəyə alındı: bu kritik bölgə isə ələ keçirilir