Sağlamlıq
İmmuniteti gücləndirən, ölümcül zəhərlənməyə səbəb olan meyvə
Ərik vitamin tərkibi sayəsində immuniteti gücləndirməyə kömək edir, amma bundan sui-istifadə etmək olmaz.
Publika.az “kp.ru”ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə Moskva Səhiyyə İdarəsinin qidalanma mütəxəssisi Antonina Starodubova məlumat verib:
“Meyvənin parlaq qızıl-narıncı rəngi nəinki göz oxşayır, həm də beta-karotinin, provitamin A-nın yüksək miqdarda olduğunu göstərir. A vitamini orqanizmdə sintez olunmur, ancaq qidadan əldə olunur”.
Qidalanma mütəxəssisi qeyd edib ki, beta-karotin immuniteti gücləndirir və yoluxucu xəstəliklərin riskini azaldır, eyni zamanda zərərli ekoloji amillərin təsirini aradan qaldırır. Bundan əlavə, ərikdə insan orqanizmi üçün lazım olan digər vitamin və minerallar da var: C, E, B1, B, kalium, maqnezium, kalsium, fosfor, dəmir, yod.
Həkim qeyd edib ki, gündə 300 qramdan çox ərik yeməməlisiniz, çünki bu, fermentasiya prosesləri, həmçinin allergiyanın inkişafı ilə əlaqədar mədə-bağırsaq traktında problemlərə səbəb ola bilər. O, ölümcül zəhərlənməyə səbəb ola bilən amiqdalin ehtiva edən ərik ləpələrinin istifadəsinə qarşı da xəbərdarlıq edib.
Aytən Məftun
-
Art18:33
Azərbaycanda gənc yazıçı vəfat etdi
-
Nida Xəbər 18:30
Prezidentdən Fransaya XƏBƏRDARLIQ: "Kritik həddə çatsa, onda bizdən heç kim inciməsin”
-
Ekologiya18:08
Güclü külək əsəcək, yağış yağacaq - XƏBƏRDARLIQ
-
Region18:00
Köçəryan Paşinyanın impiçmenti ideyasını ələ saldı: O səsləri haradan alacaqlar?
-
Rəsmi xronika17:30
İlham Əliyev Laçında sakinlərlə görüşdü
-
Qarabağ 17:10
Vardanyanın Bakıda “yazdığı” məktub həbsxanadan necə çıxıb?
-
Qoroskop16:42
40 yaşından sonra həyatları dəyişəcək bürclər: Pul, ev, karyera...
-
Rəsmi xronika16:00
İlham Əliyev və xanımı Şuşada açılışda iştirak etdilər